Sybingo 2020

Sybingo har officiellt tagit slut och för mig börjar sommaren 2020 också kännas över. Min tanke var att jag skulle lägga upp detta inlägg på söndagen den 23e när sybingo var slut, men det kom lite annat ivägen. Men allting som jag har kryssat blev jag klar med innan sybingo tog slut iaf!

I år har jag ju haft en svacka med handarbete nästan hela våren. Men när sybingo drog igång och kände jag verkligen att jag ville vara med i år också för jag har tyckt det varit så roligt de andra åren att få tänka kring rutor och kryssa av. Jag bestämde mig dock direkt för att årets sybingo bara skulle få handla om lusten att skapa. Jag ville inte vara med ”officiellt” och tävla om priser och jag ville inte göra massa saker bara för att kryssa av rutor. Jag ville att allting jag gjorde med sybingo i år skulle få vara lustfyllt och om jag så bara skulle kryssa av en ruta så hade jag varit nöjd.

Så i början av sybingo gjorde jag en lös skaparplanering för sommaren som jag sedan har haft och fyllt i/ändrat under sommarens gång. När den var färdig så körde jag igång med mitt första projekt, nämligen att lära mig sticka. I början kände jag mest frustration att jag inte kunde sticka alls. Alltså jag behövde ju titta upp hur man gjorde alla steg hela tiden och jag kände att jag inte hade tålamodet till att lära mig egentligen. Ville bara att det skulle flyta på så bra som virkningen gör, så jag kunde vila lite i mitt handarbete. Men samtidigt tändes ändå någon liten glöd inombords. Jag har ju velat lära mig sticka i flera år och nu i sommar var den perfekta tiden till att faktiskt göra det. Så på något vis kravlade jag mig över den där jobbiga tröskeln med att inte ens veta hur man gör en rät maska till att faktiskt börja se hur en tröja växte fram. Dagarna då tålamodet föll helt med stickningen så hade jag dock det perfekta ufo-projektet att virka på. Att bara få känna hur snabbt och helt kontrollerat men ändå helt avslappnat händerna jobbade och låta hjärnan tänka på helt andra saker samtidigt. Sån otroligt skön känsla att kunna något så himla bra.

Jag tror att detta är den sommaren jag har gjort minst projekt till sybingon. Men samtidigt är det den sommaren jag har jobbat på stora projekt och jobbat helt efter lusten. Och nu när sommaren börjar lida mot sitt slut så har jag fått tillbaka en känsla av att vela skapa igen. Jag har redan planerade projekt till hösten och jag börjar känna att jag vill inspireras av instagram och ravelry igen.

Med dessa ord tänkte jag gå över till att visa en sammanställning på vad jag har skapat under sybingo 2020.

Skaparplanering:

<– början av sommaren, slutet av sommaren –>

x Gör en skaparplanering för sommaren


Stickträff:

Träffade två vänner och vi alla tre stickade på varsin ankers en eftermiddag i början av juli. Så fin eftermiddag!

x Delta i en syjynta


Utomhus:

Har suttit väldigt mycket på balkongen med olika projekt under sommaren.

x Skapa utomhus


Projektpåse:

Sydde en projektpåse mitt i sommaren. Hade aldrig sytt en platt botten förut på en påse.

x Testa en ny detalj
x Skapa en projektpåse


Kjol:

Sydde om en klänning som jag aldrig använde till en kjol! Det blev dessutom en liten mini-volang högst upp på kjolen.

x Gör en Remake
x Skapa en volang


Ankers Sweater:

Mitt första stickprojekt någonsin blev en ankers tröja under sommaren.

x Skapa med garn
x Skapa ett plagg
x Testa en ny teknik
x Skapa med material från stashen


Färga garn:

Jag färgade garn med morotsblast och fick en härlig gul färg!

x Textilfärga


Wonderland Wrap CAL:

Min Wonderland Wrap som jag började på i slutet av januari men sedan blev ett ufo tills nu i sommar.

x Gör klart ett ufo


Virkad korg:

Fick ett ryck en kväll och frivirkade en korg av ett trikå-garn jag har haft hur länge som helst.

x Skapa i trikå
x Skapa något till hemmet


Lagade en jacka:

Sydde ihop en trasig söm på en tjock tröj-jacka.

x Laga ett plagg


Pennfodral:

Virkade rutor och gjorde ett pennfodral. Fick göra om de sista varven på rutorna för att få de lite mindre och att passa till ett pennfodral.

x Skapa något rutigt
x Hacka ett mönster


Hermiones Everyday Socks:

För att öva på magic loop stickade jag mina första par sockor. Garnet till sockorna tog jag från en gammal halsduk som jag repade upp.

x Skapa något i återvunnet material
x Testa en ny teknik


Det var allt för min bingobricka i år. TACK till Fredrika och Josefine som håller i sybingo för en rolig sommar.

Hermiones Everyday Socks – Mina första stickade sockor

När jag höll på med min Ankers insåg jag att jag behövde lära mig magic loop för tröjans ärmar. Så jag tänkte att det kanske vore en bra ide och testa tekniken på något annat först istället för att förstöra tröjan om det nu inte skulle gå vägens. Så jag letade runt på ravelry på lite sockor och hamnade på Hermiones Everyday Socks. Att jag valde dessa tillslut berodde till stor del på att det fanns en kvinna som gjort youtubeklipp på hur man stickar denna socka. Jag tänkte därför att jag kunde ta hjälp därifrån om jag behövde.

Garnet jag bestämde mig för att använda var ett garn som jag redan hade virkat en halsduk av. Halsduken blev sällan använd eftersom den inte riktigt är i mina färger så jag bestämde mig för att nysta upp garnet igen och sedan sticka ett par sockor i det istället. Hur bra som helst och jag fick dessutom ett lyxigt handfärgat garn ”gratis” och direkt när jag ville ha det. Dessutom fick jag kryssa ”skapa något i återvunnet material” på sybingo!

Det var mycket nytt med sockan, jag kämpade med att förstå mig på mönstret (som kanske kunde varit lite tydligare) och sen var det såklart alla nya tekniker. Magic loop hur funkar det? Hur gör man hälen? Hur gör man tån? Ja mycket googlande och youtubande blev det. Dock använde jag mig inte av den där kvinnan på youtube som visade just detta mönster, för det visade sig att hon frångick mönstret ändå och gjorde på sitt egna vis och det hade jag ingen lust med.

När en socka var färdig övergick jag till att sticka färdigt Ankers tröja igen. Efter tröjan blev klar gick jag tillbaka till ett göra socka nr 2 och hade då såklart glömt endel. Tur man hade sparat länkar och även skrivit ner exakt hur många varv jag gjort! Jag gjorde dock ett ganska ”stort” misstag på socka nr 2 vid hälen. Först och främst så klanta jag mig endel i minskningarna men lyckades iaf sticka tillbaka så det blev rätt. Sen när jag hade stickat hela hälen och den var färdig så var det två maskor för mycket på hälens sticka och två maskor för få på den andra stickan. Jag hade alltså inte räknat maskorna på stickorna innan jag började med hälen så det var lika många på båda. Jag kände att jag kan inte repa upp hela hälen för jag vet inte hur man gör det med alla minskningar och vändningar mitt i varv som hälen innebar. Hade aldrig gått. Så jag gjorde lite egna ändringar och minskade de två extra maskorna på hälen och la till två maskor på ”framsidan” av sockan för att mönstret skulle gå jämnt ut. En nödlösning av en nybörjare, och det funkade ju någorlunda bra. Man kan se att socka nr 2 mönster går ner lite mer under foten på ena sidan men ärligt talat tror jag inte någon lägger märke till det.

En annan sak jag märkte när båda sockorna var färdiga är att den första är lite tajtare än den andra. Först tänkte jag att jag kanske hade använt någon halv storlek för stor nål på den andra sockan, men icke! Det hade jag också uppskrivet och jag hade exakt samma sticka till båda sockorna. Däremot tror jag att det handlar om mina händer. Jag var nog mer spänd på första sockan eftersom jag inte kunde mycket alls då och antar att det är därför den blev tajtare. Socka nr 2 hade jag antagligen fått in stickflödet bättre. Man kan också se hur resåren på socka nr 1 är mycket mer lös än socka nr 2 eftersom det var min första magic loop uppläggning någonsin.

Men så här i efterhand är jag väldigt glad över mina första sockor ändå. De är fina och de passar på mina fötter! Vad mer kan jag begära? Känns som jag är påväg in i ett nytt äventyr med att lära mig hur sockors tekniker fungerar och det verkar ju finnas oändligt många sätt att sticka sockor på. Mycket att lära! Ska bli kul att utforska vidare och har redan startat upp ett par nya sockor!

Jag använde mig av:
LullUll av JennyPenny, Softa Prinsess Prutt
Rundsticka: 2.25mm (100)
Sax
Nål

Mönster hittar ni här: https://www.ravelry.com/patterns/library/hermiones-everyday-socks

  • Inläggskategori:Sockor
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Sytt om en klänning till en kjol

Den här kjolen sydde jag i slutet av juli men har ändå inte lyckats få upp den här på bloggen. Bättre sent än aldrig tänker jag nu!

Jag hade alltså en gammal klänning som jag aldrig använder längre. Har egentligen aldrig gillat modellen på den med lite puffärm samt sån där rektangulär hals eller vad man ska säga? Ja, jag är ingen sömmerska direkt så jag kan inte så många syord.

Dock så gillar jag det prickiga mönstret väldigt mycket och den där mörkblåa färgen är ju min favoritfärg så jag har haft svårt att göra mig av med klänningen. Har egentligen i flera år tänkt att jag ska göra om den till en kjol men det har aldrig blivit av, förän nu då!

Jag satte helt enkelt saxen i tyget och klippte en bit ovanför själva midjan på klänningen. Sedan tänkte jag vika ner kanten som blev och sy den bakom repet som redan satt i klänningen på maskin, men det visade sig bli svårare än jag trodde. Därför sicksackade jag bara kanten och sedan sydde jag ner kanten för hand istället och det blev hur bra som helst. När jag satt där och sydde upptäckte jag också att ”hallå! jag håller ju på och skapar en mini-volang”, check på den rutan på sybingo!

Tycker verkligen kjolen blev jättebra och nu kommer detta klädesplagg inte bara ligga inne i skåpet utan faktiskt användas istället. Så bra!

  • Inläggskategori:Kjolar
  • Kommentarer på inlägget:4 kommentarer

Ankers Sweater

Jag har äntligen gjort färdigt mitt första stickprojekt, nämligen en ankers sweater! Det har varit en process och jag har verkligen lärt mig massor nytt. Jag valde att sticka en ankers för att jag hade två andra vänner som precis hade lagt upp sommarversionen av ankers tröjan. Perfekt när man är nybörjare och behöver fråga om saker att ha någon att bolla med som jobbar på samma projekt. Jag hade redan ullgarn hemma som jag hade fått i julklapp och därför ville jag helst använda det så därav gjorde jag den vintrigare versionen av mönstret. Jag såg dessutom på Ravelry att några andra hade använt just det garnet jag hade till sina ankers så då tänkte jag att nu kör jag.

Ja allt med tröjan var ju egentligen nytt för mig. Hur man:
lägger upp, stickar, använder rundsticka, byter rundsticka, raglanökningar, byter garn, fäster garn, stickar tillbaka, läser stickmönster och maskar av.

Så denna tröja har ju tagit tid. Jag började på den 23 juni och avslutade den 9 augusti. Jag har verkligen låtit processen tagit tid och jag har velat lära mig allt nytt på bästa möjliga sätt. Sen samtidigt har det varit väldigt skönt att vara snäll mot sig själv och låtit vissa fel man gjort bara vara för jag inte vet hur jag ska fixa till de, eller orkar repa upp jättemycket. Det är liksom inte värt det när man är nybörjare på något tycker jag att hålla på i evigheter för att få allt perfekt. Det kommer med tiden man lär sig.

Så här i efterhand är jag glad över tröjan. Den var lite liten innan jag blockade den men den fick lite bättre passform efter blockningen. Dock är den fortfarande aningen tajt. I efterhand tycker jag heller inte om garnet särskilt mycket då tyget som bildades är extremt tjockt, tröjan väger liksom en del. Såklart att det blir tjockt när man använder ett ganska tjockt garn men jag hade hellre haft ett lite lättare fall på tröjan och aningens större för att jag skulle känna att den var JÄTTEbra. Men det är trots allt min första stickade tröja någonsin så jag förväntade mig heller inget WOW av den. Men jag är nöjd och glad över den trots allt och den kommer vara perfekt när det är minusgrader ute och man ska ut i skogen (till skillnad från när jag tog kortet inne i 25 grader, puh varmt!).

Jag använde mig av:
Drops Merino Extra Fine Mix (Color: 04)
Stickor: 3.5mm och 4.0mm
Sax
Nål

Mönster hittar ni här: https://www.ravelry.com/patterns/library/ankers-sweater—my-size

En liten virkad korg

Jag fick en liten inspirationskick här i veckan till att kryssa två till rutor på sybingo nu när det börjar närma sig slutet. Med denna korg kan jag nämligen kryssa av både ”skapa i trikå” och ”skapa något till hemmet”.

Garnet har jag haft legandes typ enda sedan jag började virka. Jag fick med det gratis när jag köpte mitt virknålsset för hundra år sedan (nåja, iaf typ 5 år sedan). Jag har enda sedan jag fick garnet tänkt att jag ska göra en korg av det och vet inte varför jag aldrig har tagit tag i det. Men bättre sent än aldrig antar jag!

Jag använde mig av:
Hoooked Zpagetti baby cone
Virknål nr: 8.0
Nål
Sax

Korgen är frivirkad.

Wonderland Wrap CAL – Färdig!

Minns ni Wonderland Wrap CAL som jag påbörjade i början av februari? Jag och mamma skulle virka den tillsammans och köpte garn och satte igång när del 1 släpptes. Mamma virkade klart sin under calens gång medan jag tappade virksuget och hann väl ungefär lite mindre än halvvägs.

Men nu i sommar tog jag upp den igen för att kunna kryssa av ufo-rutan på sybingo. Jag tänkte att jag kanske inte skulle hinna med hela ändå under sommaren för det var väldigt mycket kvar, men det gjorde jag tillslut. Har virkat på den lite till och från under sommaren men nu i förra veckan blev jag helt galen när jag satte mig med den. Jag kände att nu får den väl ändå vara klar och satt och virkade i flera dagar i rad. Sista dagen när jag SÅG att slutet var nära (med nära menar jag typ 20 varv bort ändå) så blev jag helt manisk. Kunde inte släppa taget om den så satt hela dagen och bara virkade och virkade och tillslut blev den alltså klar! Sån skön känsla!

Mitt största problem med denna wrap var ändå att försöka få de två garnkakorna att räcka och bli symmetriska. Man virkar alltså först med en kaka från insidan och sedan börjar man på den andra kakan på utsidan. Jag räknade på det och avslutade den första kakan när jag hade nästan inget garn kvar. Enligt mina beräkningar skulle den bli precis jämn i och med detta men när jag kom mot slutet på den andra kakan upptäckte jag att jag ändå låg två varv fel, alltså hade två varv för lite garn för att kunna avsluta den. Jag blev lite sur men löste detta ändå genom att helt enkelt hoppa över två varv stolpar några varv innan slutet. Jag ville trots allt att de skulle se lika ut i början och slutet. Nu är den alltså inte helt symmetrisk men jag tror att det bara är jag i hela världen som ens kan se det.

Den som har virkat denna cal kanske dock inte tycker att jag är färdig i och med att jag inte har några toffsar på kanterna. Egentligen ska det vara toffsar på båda sidorna av filten. Jag är dock tveksam om jag vill ha det, jag har garn till det men det är inte exakt rätt blå nyans och sen tycker jag den är fin även utan. Så tills vidare anser jag iaf att den är färdig men kanske bestämmer jag mig en dag för att sätta dit toffsar också. Vi får se!

Men nu är den alltså klar och jag tycker den blev underbart vacker. Så här i efterhand valde jag ändå helt rätt färger! Var såklart tvungen att ta med den och fota på det somrigaste stället jag vet!

Jag använde mig av:
2 garnkakor: Cotton Kings Twirls Deluxe
Virknål nr: 3.5
Nål
Sax

Mönstret hittar ni här: https://hobbii.se/cal-wonderland-wrap

Virkat pennfodral

Här kommer del två kan man väl säga på vad det blev av de gråa rutorna jag visade på Grannysquareday. Jag ska börja läsa till hösten igen och kände att jag nu ville ha ett lite mer vuxet pennfodral. Det var nämligen så att förra året när jag började läsa så haffade jag åt mig min sergel-väska i sista sekund bara för jag inte hade något annat fodral till pennorna. Nu tycker jag absolut inte att det är något fel på den väskan men mitt färgval där är verkligen inte _jag_ i färgerna samt jag tycker den ger känslan av en ganska barnslig väska. Inte barnslig som i ful, men liksom inte passande på universitetet. Jag kan ju dock säga att jag redan nu har dragit med den där sergel-väskan under hela förra årets studier men känner nu när jag börjar nya kurser att ett nytt pennfodral som känns lite mera jag samt lite mer vuxet skulle vara skönt att ha.

Därav satte jag igång och letade upp rutor som jag berättade i förra inlägget. Jag gjorde rutorna och virkade sedan ihop dessa med denna favorittekniken. Högst upp gjorde jag en kant fasta maskor och sedan ett varv med kräftmaskor på det. När det var klart blockade jag hela fodralet innan jag gick vidare med att sy det gröna innefodralet. Där kollade jag faktiskt rent av på sergelväskans mönster för att det visas så bra där hur man kan sy fast ett fodral. Sömnad är som sagt inget jag håller på med särskilt mycket så där kunde jag inte bara hitta på någon egen lösning. Jag lyckades iaf tillslut med hjälp av guiden, men ska dock säga att jag är lite missnöjd med kanten högst upp. På utsidan tittar den ut en aning av avigsidans kant och hade jag gjort ett likadant fodral igen hade jag tänkt mer på att avigsidan syns genom rutornas hål. Jag funderade en stund på om jag skulle göra något åt saken men bestämde mig för att släppa det och låta den vara så. Annars hade jag behövt repa upp allt igen och det hade jag verkligen ingen lust med. Och jag tänker lite att vem mer än jag ser/tänker på det ändå?

Nu har jag iaf ett nytt pennfodral som jag är nöjd och glad över. Tycker faktiskt rutorna blev så snygga så här ihop med det gröna tyget. Sen att man fixar en dragkedja också gör ju att hela projektet känns lite mer proffsigt. Det var för övrigt första gången jag sydde fast en dragkedja på symaskin!

Nu är jag iaf redo för studierna som börjar om en vecka!

Granny Square Day 2020 – A scent of Marrakech square

Jag kunde inte hålla mig idag. Jag har sett att @jenropa hade en CAL på instagram nu i veckan på en ruta. Varit sugen hela veckan på att hänga på men har lagt min tid på att försöka färdigställa andra projekt istället. Men i morse när jag började se alla mormorsrutor dyka upp i mitt instaflöde så kunde jag inte längre stå emot. Jag ville också ha någon färgglad ruta att delta med. Jag var helt enkelt tvungen att också göra hennes ruta för den är ju så otroligt fin!

Satt väl ungefär från 10-15 och virkade på denna idag. Med lite lunch och så också. Mitt färgval blev omedvetet lite geting-tema på insåg jag när rutan var färdig. Mönstret var välskrivet och roligt att virka med mycket variation. Sedan blockade jag rutan i solen i endast en timme. Temperaturen ligger på runt 32 grader här idag så det har passat bra att sitta inne och inte anstänga sig för mycket.

Nu ska jag skrolla vidare under #grannysquareday2020 och lägga upp denna fina ruta i mitt flöde!

Jag använde mig av:
Kinna Textil, Jasmine
Järbo 8/4
Virknål nr: 3.25mm, D
Nål

Mönster hittar ni här, mellan datumen 10-14 augusti 2020: https://www.instagram.com/jenropa/

  • Inläggskategori:Rutor
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Granny Square Day 2020

Idag är det #GrannySquareday2020! Tänk att det redan har gått ett år sedan sist. Jag har varit med några år nu, fast med lite uppehåll vissa år. I år hade jag ingen som helst tanke på att vara med egentligen, men så satt jag och klurade lite över ett projekt som jag ville göra. Insåg helt plötsligt att fyra rutor skulle passa helt perfekt till mitt projekt och kom dessutom på att jag då också kunde kryssa av ”skapa något rutigt” på sybingo.

Jag tog därför fram min fina bok ”The ultimate grannysquare sourcebook” och började leta upp rutor som skulle passa. Jag föll för tre olika som alla hade funkat, men jag valde tillslut ”Embrace Square” av @vividkreations. Jag ville ha en neutral färg på garnet för detta projekt och jag letade runt bland mina garner. Det slutade upp med att jag hittade ett mörkgrått nystan Tilda som jag körde på.

När jag väl satt och virkade så insåg jag att rutorna skulle bli lite för stora så jag valde att korta ner de efter varv 5. Jag själv tycker de blev jättefina så här också utan en större kant.

Med detta hyllar jag i år mormorsrutan och vad dessa ska användas till för projekt håller jag hemligt en stund till! Men jag lovar att det kommer ett inlägg om det också snart!

Ja men, Happy grannysquareday då, och ta och virka någon ruta idag, det finns ju verkligen så många olika sorter att välja på!

Mina ändringar:
v6: enligt mönster fast fm istället för hst, samt hst i hörnen.
v7: *4fm, 2fm i lmb, 1fm, 5fm i lmb, 1fm i st, (1fm, 2lm, 1fm) i hörnet, 1fm i st, 5fm i lmb, 1fm i st, 2fm i lmb* x4


  • Inläggskategori:Rutor
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Färgat garn på morotsblast

Jag har varit igång och växtfärgat garn för första gången! Äntligen tog jag tag i detta (lite pushad från sommarens sybingo). Förra sommaren köpte jag nämnligen boken ”Naturlig färgning” och tänkte redan då färga. Jag köpte garn att färga, lite mått och träslevar på loppis och det enda som fattades var en stor kastrull. Det fick mig att vänta ett helt år innan jag tog mig i kragen och åkte iväg och köpte mig en stor 10 liters kastrull till färgning. Sen beställde jag hem lite alun från apoteket för att använda till betning.

Jag bläddrade lite i min bok och kom fram till att jag ville testa färga på svart ris eller morotsblast. Det svarta riset ska ge en lila/blå-färg och morotsblasten skulle ge en grön färg. Jag fick syn på morötter med blast i affären och tänkte att det kör jag på så jag köpte med mig lite morötter hem.

Jag hade ungefär en tredjedel blast mot vad receptet sa, så redan där började jag experimentera lite själv. Jag valde också att ta lite mindre vatten för att det inte skulle bli alltför utspätt. Kokade upp vatten och blast och lät det koka i en timme. Sedan ställde jag det på svalning till dagen efter. Därefter silade jag bort allt blast för att det inte skulle fastna i mitt ullgarn. Jag hällde sedan i lite alun och la i garnet (som jag precis tvättat och blött ner) samt en termometer. Efter det satte jag på plattan och lät det vara runt ungefär 70-90 grader i en timmes tid. Här fick jag sitta vakt för att det inte skulle börja koka, men jag tog det väldigt försiktigt så det inte skulle hända. Kokar man ull så filtar det ihop sig. När nästan hela timmen hade gått så råkade jag bli lite okoncentrerad dock, så när jag skulle ta bort kastrullen så såg jag små bubblor på ett ställe i den. Aj aj, inte bra! Tror faktiskt att ullen blev aningens förstörd där sista minuten för kollar man nära kan man se att fibrena står utåt lite. Nästa gång ska jag vara ännu mer försiktig med detta!

Efter en timme på spisen i värme tog jag bara undan kastrullen från plattan och lät den stå med innehållet i, två dagar till. Jag tittade ner och rörde runt lite varje dag. Sedan kom den spännande tvätten, skulle all färg bara försvinna när jag tvättade eller hade något faktiskt fastnat? Och som ni kan se, det hade verkligen fastnat. Jag tvättade mitt garn med en olivtvål och sköljde sedan några gånger tills vattnet slutade vara färgat. Sedan hade jag i lite ättika i vattnet för att få bort lite lukt samt fixera färgen ännu mer (hade läst någonstans att det skulle funka, så testade iaf, vet dock inte om det gjorde någon skillnad). När tvätten var klar hängde jag upp härvan på tork och sedan var det bara att nysta ihop det till en kaka (obs vi ska inte ens tala om den där nystmaskinen på bilden, så himla snygg men så himla dålig kvalite, har skickat tillbaka två stycken så nu blir det ingen mer sådan).

Min största lärdom från denna växtfärgning är väl ändå att det är ju bara att prova sig fram. Har man inga krav på att ”exakt en sådan här färg vill jag ha”, så blir man nog glad och nöjd för vad man får. Det blev jag iaf! Det är ju en hel del som spelar roll vilken färg det blir, bland annat växterna, vattnet, betningen, garnet osv. Jag trodde dessutom att det skulle bli en väldigt svag grön nyans när jag insåg att jag hade mindre morotsblast än receptet sa, men det blev ju en väldigt klar gul färg istället! Ändå otippat för min del, men roligt! Sen lärde jag mig att vara ännu mer försiktig med plattan när garnet ligger i, trots att jag var superförsiktig. Men tänker att det kanske räcker att nå upp till ungefär 75 grader för att vara på den säkra sidan nästa gång. Men det bästa med att färga var ändå hela processen, spännande hela tiden och sen få ett fint resultat!

Nu är jag såklart sugen på att testa mer växtfärgning. Jag har redan lite sparade avokadoskal i frysen som ska bilda ett bad till någon härva. Sen vill jag testa på svart ris också. I framtiden är jag också sugen på att plocka något från naturen och färga med, blad eller ekollon tex! Men det går ju utmärkt nu när jag har alla redskap redan, man ska bara ta sig tiden.

Har du färgat garn någon gång? Berätta gärna isf, är ju så spännande!