Granny Square Day 2020

Idag är det #GrannySquareday2020! Tänk att det redan har gått ett år sedan sist. Jag har varit med några år nu, fast med lite uppehåll vissa år. I år hade jag ingen som helst tanke på att vara med egentligen, men så satt jag och klurade lite över ett projekt som jag ville göra. Insåg helt plötsligt att fyra rutor skulle passa helt perfekt till mitt projekt och kom dessutom på att jag då också kunde kryssa av ”skapa något rutigt” på sybingo.

Jag tog därför fram min fina bok ”The ultimate grannysquare sourcebook” och började leta upp rutor som skulle passa. Jag föll för tre olika som alla hade funkat, men jag valde tillslut ”Embrace Square” av @vividkreations. Jag ville ha en neutral färg på garnet för detta projekt och jag letade runt bland mina garner. Det slutade upp med att jag hittade ett mörkgrått nystan Tilda som jag körde på.

När jag väl satt och virkade så insåg jag att rutorna skulle bli lite för stora så jag valde att korta ner de efter varv 5. Jag själv tycker de blev jättefina så här också utan en större kant.

Med detta hyllar jag i år mormorsrutan och vad dessa ska användas till för projekt håller jag hemligt en stund till! Men jag lovar att det kommer ett inlägg om det också snart!

Ja men, Happy grannysquareday då, och ta och virka någon ruta idag, det finns ju verkligen så många olika sorter att välja på!

Mina ändringar:
v6: enligt mönster fast fm istället för hst, samt hst i hörnen.
v7: *4fm, 2fm i lmb, 1fm, 5fm i lmb, 1fm i st, (1fm, 2lm, 1fm) i hörnet, 1fm i st, 5fm i lmb, 1fm i st, 2fm i lmb* x4


  • Inläggskategori:Rutor
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Lämna ett svar