5 år av virkande!

Idag är det inte vilken dag som helst, det är nämligen fem år sedan som jag började virka! Den dagen då jag letade fram en gammal virknål och ett gammalt garnnystan och satte mig ner för att prova på virkning. Jag hade känt ett sug att jag ville prova under hela sommaren men hade inte riktigt haft tid och ork åt att börja. Men den 29e augusti 2014 tog jag mig tid och sedan dess har det varit ren kärlek.

Jag brukar tänka att bara jag kan virka lite varje dag så blir jag glad, därför gillar jag detta kort med citatet ”crochet everyday” på. Jag har också ett som det står ”Theres always time for crocheting” och dessa två kort ihop brukar ge mig inspiration till att sätta igång att virka. Annars är jag inte mycket till en ”citat-människa”, men just dessa gillar jag verkligen!

Dagen till ära idag virkade jag färdigt denna mormorsruta som jag började på igår. Jag virkade ju en variant med gul blomma på grannysquareday och blev efter det sugen på att göra en med röda toner istället. Det var nämligen så att jag blev inspirerad av tivedens röda näckroser när jag skulle göra denna ruta. Så jag använde mig helt enkelt av färgerna på näckroserna från tiveden för att skapa denna. Nu är jag dock lite sugen på att göra en egen variant som också liknar näckrosen mer med spetsigare kronblad. VI får se om det sker!

Jag använde mig av:
Scheepjes, Catona
Søstrene Grene, akryl/bomull garn
Scheepjes, Sunkissed
Virknål nr: 3.5mm
Nål
Sax

Mönstret hittar ni här: http://www.cinnamonpurl.com/my-small-dahlia-granny-square-pattern/

Lämna ett svar