Early spring blossom rutan

Virklusten och virksuget är tillbaka. Men ska väl inte säga för mycket ännu, men den är här igen nu efter nästan ett år utan att lusten egentligen har varit där. Det var sjalen som jag gjorde i början av april som gjorde att lusten vaknade till liv igen. Nu känns det som jag har jättemånga ideér på nya mönster och ser andras virkade mönster jag vill virka. Jag lyssnar på virkpoddar istället för stickpoddar och jag vill bara se virkat i mitt flöde på instagram igen. Längtar väldigt mycket till sommaren nu och lite ledighet så jag kan sätta igång med egna mönster igen och vara kreativ. Som ni säkert vid det här laget redan vet om ni följt min blogg ett tag så tar studierna väldigt mycket av min tid och även orken till att vara kreativ på den lilla fritid jag har. Så ska bli skönt med ledighet och kunna känna att det finns tid åt mina intressen också. Lite mer än en månad kvar dit så det börjar närma sig nu!

Men hur som helst så fick jag syn på denna ruta i slutet av förra veckan. En nysläppt ruta av Maria på @micmarmik som heter Early spring blossom square. Den såg rolig ut och jag var sugen på att göra något med olika färger och något som var lite struktur i. Så igår letade jag fram lite olika garnrester ur mitt garnskåp och satte igång. Jag hade tre ljusa nyanser av grönt, en mörkare och ett vitt nystan. De ljusa nyanserna var väldigt lika så det är lite svårt att se skillnad på dom men ändå tillför de olika nyanser i rutan när man tittar noga. Jag följde inte mönstrets färgbyten eller planerade något inför färgbytena utan jag tog bara den färg jag kände passa när jag väl var på nytt varv.

Mönstret var välskrivet och det fanns både diagram och text och bilder att följa så man kunde välja själv hur man ville läsa mönstret. Jag gillar diagram så jag gick mest efter det men kompletterade lite ibland med bilderna också. Det var också ett sånt mönster jag hade förväntat mig när jag såg på rutan, ett mönster där det leks med maskorna. Man använder maskor på kanske två varv ner ibland och man jobbar med reliefmaskor och bakre maskbågar. Det skapar en sådan häftig struktur som bara virkning kan skapa.

Jag gillar såna här små och snabba projekt. Rutan är dock lite större än den ser ut att vara på mina bilder, den mäter hela 18x18cm med mina garnval, så jättelitet var inte projektet iaf. Men den blev iaf klar på en dag så ganska snabbt gick det ändå. Det var verkligen ett roligt projekt och det är så skönt att bara följa någon annans mönster och göra som den säger. Väldigt avslappnande.

Jag använde mig av:
Restgarner: Catona, Catania, Systrarna Grene Bomullsgarn
Virknål nr: 3.25 (D)

Mönster hittar ni hos Maria på micmarmik.se: https://blog.micmarmik.se/sv/early-spring-blossom-rutan/

  • Inläggskategori:Rutor
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Lämna ett svar