Sydd projektpåse

Jag har sytt mig en projektpåse! En ruta på årets sybingo var att sy en projektpåse och det tänkte jag att jag iaf skulle klara av. Jag har verkligen inte sytt mycket i mitt liv men köpte en symaskin för kanske tre år sedan. Det känns ändå som en sån sak som man ska ha hemma! Sen dess har jag väl i stort sätt sytt det jag har visat här på bloggen ifrån sybingo de senaste somrarna, några samlingspåsar när jag jobbade i förskolan och sen någon gardinlängd. Det är kul att sy men det är alltid ett litet projekt i att plocka fram allt samt tiden att lära sig sy helt enkelt, så är väl det som har gjort att jag inte sytt så mycket.

Men i år ville jag sy en riktig fin projektpåse. Jag letade runt lite på internet och hittade ett mönster som såg fint ut samt var ”steg för steg” förklaring. Jag åkte upp på stan och köpte lite tyg från en stuvbitslåda i en tygaffär och sedan satte jag igång. Mönstret var väldigt nybörjarvänligt och lätt att följa och jag gjorde i stort sett precis som hon skrev. Det enda jag ändrade var att jag sydde mig ett handtag av samma gröna tyg som innertyget istället för att använda ett band. Hade först tänkt att skippa handtaget men är glad så här i efterhand att jag fixade ett som matchade med hela påsen!

Alltså jag blev riktigt nöjd med denna projektpåse. Den var så himla kul att göra och jag lärde mig hur man kan göra för att få en ”platt” botten. Känns mer proffsigt än att bara ha en vanlig ”gympapåse-botten”. Tygen ihop tycker jag också passade perfekt ihop. Precis så som jag ville det skulle bli! Har tyg kvar och funderar på att sy en till fast med omvända tyger så att den blir grön på utsidan och mönstrig på insidan. Vi får se om lusten infaller!

Jag använde mig av:
Bomullstyg
Sytråd
Symaskin
Tjockt trikågarn


Mönstret jag följde hittar ni här: https://anettemcl.blogspot.com/2016/06/beskrivning-till-pasen-som-passar-det.html

  • Inläggskategori:Sömnad
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Den ser väldigt proffsigt gjord ut! Väldigt snyggt matchat med tygerna.

    1. Annika

      Tack! Ja men eller hur, är så nöjd 🙂

Lämna ett svar