Sytt om en klänning till en kjol

Den här kjolen sydde jag i slutet av juli men har ändå inte lyckats få upp den här på bloggen. Bättre sent än aldrig tänker jag nu!

Jag hade alltså en gammal klänning som jag aldrig använder längre. Har egentligen aldrig gillat modellen på den med lite puffärm samt sån där rektangulär hals eller vad man ska säga? Ja, jag är ingen sömmerska direkt så jag kan inte så många syord.

Dock så gillar jag det prickiga mönstret väldigt mycket och den där mörkblåa färgen är ju min favoritfärg så jag har haft svårt att göra mig av med klänningen. Har egentligen i flera år tänkt att jag ska göra om den till en kjol men det har aldrig blivit av, förän nu då!

Jag satte helt enkelt saxen i tyget och klippte en bit ovanför själva midjan på klänningen. Sedan tänkte jag vika ner kanten som blev och sy den bakom repet som redan satt i klänningen på maskin, men det visade sig bli svårare än jag trodde. Därför sicksackade jag bara kanten och sedan sydde jag ner kanten för hand istället och det blev hur bra som helst. När jag satt där och sydde upptäckte jag också att ”hallå! jag håller ju på och skapar en mini-volang”, check på den rutan på sybingo!

Tycker verkligen kjolen blev jättebra och nu kommer detta klädesplagg inte bara ligga inne i skåpet utan faktiskt användas istället. Så bra!

 • Inläggskategori:Sömnad
 • Kommentarer på inlägget:4 kommentarer

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Alicia Sivert

  Åh vad roligt när en remake man planerat äntligen blir av, och dessutom så bra! Heja dig och ditt nya favvoplagg 🙂 Kjolen ser urfin ut och blir dessutom en sån som passar både med skira sommartoppar och mörk brugundy i flera lager under höstiga dagar. Nu blir jag sysugen!

  1. Annika

   Tack Alicia! Jaa men exakt, har ju redan använt den jättemycket! 🙂

 2. Linnéa

  Känner allt för väl igen det där att ha plagg liggandes som jag tänkt att sy om. Högen bara växer och jag vet inte när jag skall ta tag i det bara ? Kjolen blev jätte fin! Det blev fint med volangkanten i toppen.

  1. Annika

   Tack! Ja men visst, man kan verkligen tänka på saker i år innan något händer. Men därför är det extra bra med sybingo så man faktiskt tar tag i lite saker 🙂

Lämna ett svar