Ankers Sweater

Jag har äntligen gjort färdigt mitt första stickprojekt, nämligen en ankers sweater! Det har varit en process och jag har verkligen lärt mig massor nytt. Jag valde att sticka en ankers för att jag hade två andra vänner som precis hade lagt upp sommarversionen av ankers tröjan. Perfekt när man är nybörjare och behöver fråga om saker att ha någon att bolla med som jobbar på samma projekt. Jag hade redan ullgarn hemma som jag hade fått i julklapp och därför ville jag helst använda det så därav gjorde jag den vintrigare versionen av mönstret. Jag såg dessutom på Ravelry att några andra hade använt just det garnet jag hade till sina ankers så då tänkte jag att nu kör jag.

Ja allt med tröjan var ju egentligen nytt för mig. Hur man:
lägger upp, stickar, använder rundsticka, byter rundsticka, raglanökningar, byter garn, fäster garn, stickar tillbaka, läser stickmönster och maskar av.

Så denna tröja har ju tagit tid. Jag började på den 23 juni och avslutade den 9 augusti. Jag har verkligen låtit processen tagit tid och jag har velat lära mig allt nytt på bästa möjliga sätt. Sen samtidigt har det varit väldigt skönt att vara snäll mot sig själv och låtit vissa fel man gjort bara vara för jag inte vet hur jag ska fixa till de, eller orkar repa upp jättemycket. Det är liksom inte värt det när man är nybörjare på något tycker jag att hålla på i evigheter för att få allt perfekt. Det kommer med tiden man lär sig.

Så här i efterhand är jag glad över tröjan. Den var lite liten innan jag blockade den men den fick lite bättre passform efter blockningen. Dock är den fortfarande aningen tajt. I efterhand tycker jag heller inte om garnet särskilt mycket då tyget som bildades är extremt tjockt, tröjan väger liksom en del. Såklart att det blir tjockt när man använder ett ganska tjockt garn men jag hade hellre haft ett lite lättare fall på tröjan och aningens större för att jag skulle känna att den var JÄTTEbra. Men det är trots allt min första stickade tröja någonsin så jag förväntade mig heller inget WOW av den. Men jag är nöjd och glad över den trots allt och den kommer vara perfekt när det är minusgrader ute och man ska ut i skogen (till skillnad från när jag tog kortet inne i 25 grader, puh varmt!).

Jag använde mig av:
Drops Merino Extra Fine Mix (Color: 04)
Stickor: 3.5mm och 4.0mm
Sax
Nål

Mönster hittar ni här: https://www.ravelry.com/patterns/library/ankers-sweater—my-size

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Linnéa

  Så snygg den blev! Det är ju mycket imponerande att du blev klar med ditt första stickade projekt på lite över en månad. Jag tror att jag höll på med min första stickade kofta i fyra månader. Och den kommer säkert bli jätte bra till vintern om det blir en sådan vinter som denna vinter var. Hela vintern gick jag bara i en höstkappa och en halvtjock stickad tröja, för det blev aldrig så kallt att man behövde en vinterjacka.

  Om du vill lära dig en väldigt bra teknik att byta garn med (som man slipper fästa med) så kan jag skicka lite bilder till dig som visar hur man kan göra. Hittar inga förklaringar på nätet till den metoden jag använder, även om jag vet att jag lärt mig det från nätet ?

  1. Annika

   Tack! Och tack för allt pepp under åren att jag ska börja sticka haha 🙂 Nu är jag äntligen igång! Ja tycker det gick ganska snabbt ändå, men denna sommar har jag haft väldigt mycket tid också till att sitta ner och handarbeta tack vare att jag varit hemma hela tiden. Ja men precis, förra vintern hade varit perfekt med denna, hade kunnat slänga på den och sen en tjock halsduk runt halsen och varit färdig för att gå ut! Men hoppas på en lite kallare vinter i år trots allt. Jag som gillar snö!

   Du får jättegärna skicka bilder till mig på hur du gör! Vore spännande att se. Skicka via insta eller mailen 🙂

Lämna ett svar