Vargö Pullover – en stickad tröja

Jag fick syn på denna tröja i höstas innan mönstret hade släppts. Blev verkligen supersugen och längtade tills mönstret skulle släppas. Köpte garn och valde ungefär samma färger som hon hade i sitt mönster förutom att min bottenfärg är vit och hennes skiftar i svagt rosa. Garnet är Knitting for Olive – Heavy Merino. I Januari så släpptes mönstret och jag köpte det direkt och la upp tröjan.

Under tiden jag stickade så var det största problemet jag stötte på att jag stickade efter fel mönsterbild under några varv, därför ser min inte ut exakt som originalet men jag märkte inte detta förrän jag var klar med hela oket och jag kände verkligen inte för att repa. Men jag bestämde mig för att det bara är jag som kommer att veta att mönstret inte är ”helt rätt” för ärligt talat så ser det inte alls fel ut om man inte vet exakt hur tröjan ska se ut. Och vem vet det på gatorna här hemma liksom? Ett annat problem i mönstret var att två mönsterbilder var felmärkta, så om man stickade exakt enligt mönstret så blev det inte som på hennes bilder ändå. Jag kollade upp hashtagen och såg att några hade gjort den missen, jag såg dock det i tid så den missen kunde jag lyckas undvika.

Tröjans halsring blev ganska vid, jag ser på andras att deras också är ganska vid men det var något som jag inte riktigt reflekterade över när jag bara såg tröjan på bilderna. Själva tröjan har lite en flaskhals-feeling högst upp, men får se om det töjs ut med användning av den. Sen bestämde jag mig också för att inte göra förkortade varv på denna, något jag kanske kan ångra lite nu för det blev ganska mycket tyg på framsidan av att skippa det. Men det var valfritt i mönstret och jag kände inte för det då. Dessutom är det roligt att ha testat att göra en ok-tröja och se hur den sitter på mig eftersom jag aldrig har gjort det. Jag testade också en ny avmaskning för mig som hete Tubular Bind Off vilken jag tycker blev snygg.

Men i stort sätt så trycker jag tröjan blev väldigt fin. Hade jag gjort om den hade jag nog gjort kroppen lite längre men jag har mer garn så jag kan ta upp den om jag stör mig på det vid användning i framtiden. Jag gillar dock verkligen mönstret på oket och färgerna ihop, det var det jag fastnade för med denna tröja. Den blev klar i början av maj så det har varit lite för varmt för att kunna använda den, men den ligger redo till hösten nu iaf!

Kommer komma några fler inlägg nu i framtiden än det brukar förhoppningsvis för nu har jag gått på sommarlov och kommer ha mycket mer tid åt att handarbeta och också hinna med att blogga. Har iaf tre inlägg (tre projekt klara) med detta att publicera för ögonblicket och fler hoppas jag det blir. Ska verkligen bli roligt att få skapa lite mer än jag brukar hinna med.

Jag använde mig av:
Knitting for Olive – Heavy Merino, Färgnr: 92147 Marcipan, 92144 Dark Moose, (gick 7 vita och 2 bruna för mig)
Rundsticka 3.25(mudd) & 4.0(kroppen+ärmarna) & 4.5(oket)

Mönstret hittar ni här: https://www.ravelry.com/patterns/sources/the-vargo-collection

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Linnéa

    Så fin! Helt omöjligt att se vart du gjort fel även för en van stickare, så ingen annan lär märka det heller.
    Förkortade varv är kanske inte det roligaste att sticka, men det brukar löna sig att göra dem. Var på väg att skippa dem på en poncho jag stickade, men ångrade mig och stickade dem ändå. Helt klart värt det.

    1. Annika

      Ja precis, tror också det är värt att göra förkortade varv för känns som passformen blir bättre på de tröjor jag har gjort det. Och tänker att om man ändå lägger ner tid på att sticka en hel tröja så kan man ju lika gärna göra de små extra förkortade varven så slutresultatet blir bättre. Men nu vet jag det iaf, man måste prova allt vad som passar på en själv 🙂

Lämna ett svar