Baby Bear Suit – Stickad björnoverall

I januari så började jag sticka på den här björnoverallen. Jag hade några nystan kvar från när jag stickade min Vargö för jag hade köpt lite extra garn då (som jag egentligen hade en annan tanke till men som inte blev av). Dock hade jag inte så pass mycket så att det skulle räcka som en enfärgad overall som mönstret är skrivet för. Men eftersom jag ville använda garnet jag hade hemma så tänkte jag att det kanske skulle funka att göra luvan och resårkanterna i den mörkare färgen och sen själva kroppsdelen med den ljusare färgen.

Först var jag lite rädd för att starta upp projektet eftersom jag aldrig hade stickat vare sig en luva eller en overall eller en knappkant. Men tyckte verkligen om mönstret och ville verkligen sticka en egen så jag bestämde mig för att jag kunde klara av det (vilket jag uppenbarligen också gjorde). Mönstret var faktiskt väldigt bra och lätt att följa för en relativt nybörjare som jag fortfarande känner mig som. Det var bara på något ställe som jag blev lite fundersam över om mönstret faktiskt var fel, men har antecknat det på Raverly här. Kollade hur som helst då på det svenska mönstret (stickade efter den engelska beskrivningen hela tiden), och insåg vad felet var. Så det löste sig bra ändå. Sen var det ett fel av mig en gång att jag läste knasigt när jag skulle göra knappkanten, så den blev tvärt om mot vad den skulle. Dvs jag fick knapparna på sidan där hålen skulle ha vart, och tvärt om. Men vad gör det egentligen? Annars gick det faktiskt oväntat bra med alla nya moment och det var så roligt att sticka denna lilla björnoverall.

Hade som sagt nog inte ens tänkt tanken på att göra den i olika färger om jag hade köpt nytt garn till själva projektet. Men är faktiskt riktigt nöjd med hur jag använde färgerna. Blev så fint med olika färger på luvan och resårkanterna samt fötterna. Kul att man kan överraska sig själv med garnet som man har liggandes hemma. Några knappar som passade in hade jag dock inte hemma så det fick jag ta mig upp på stan och införskaffa. Tog med mig hela overallen och stod där och valde mellan olika knappar och det slutade upp med bruna som matchade perfekt med det mörkbruna garnet.

Såklart lämnades denna overall iväg tillsammans med min virkade björnsnutte. Kände att jag behövde ha en björnsnutte som matchade med björnoverallen liksom så det var ju bara att sätta igång att designa björnsnutten då också. Det blev en fin present till en liten bebis tycker jag iaf!

Jag använde mig av:
Knitting for Olive, Heavy Merino (färger: Dark Moose, Marzipan)
Stickor enligt mönster
Nål

Mönster hittas här: https://ravel.me/baby-bear-suit

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar