Stickad barntröja – Kerstin Sweater

Direkt när jag fick syn på denna tröja, Kerstin Sweater, så kände jag bara en innerlig lust att sticka den! Originalet är stickat i en orange/brun färg och mörkblått. Tycker verkligen den färgkombon är otroligt fin och hade gärna gjort en kopia rakt av med de färgerna. Men jag var ju på symässan och köpte garn till denna tröja och då hittade jag inte exakt de färgerna så jag fick improvisera lite och köpa två andra färger som jag tyckte passade ihop. Bottenfärgen är den samma som i originalet, men mönsterfärgerna fick bli mörkgrönt och lila för mig. Så här i efterhand tycker jag dock de blev väldigt fint ihop också så det gör absolut ingenting.

Tröjan var rolig att sticka, men det var något ställe i mönstret som jag fick lite krångel på. Jag fick räkna lite och hålla på och kom fram till att det måste vara ett fel i mönstret (har skrivit upp mina ändringar på Ravelry-sida). Sen föredrar jag faktiskt också när ett mönster skriver ut hur man ska öka över ett varv och inte låta en själv räkna ut sånt genom att bara skriva ”öka jämt fördelat”. Men det är väl vad jag personligen föredrar. Annars var mönstret välskrivet och jag älskar verkligen designen på tröjan, tycker den är så himla fin!

Kan faktiskt tänka mig att göra fler exemplar av denna tröja för jag tycker den är så himla fin och gullig. Vore roligt att testa lite fler olika färgkombinationer också. Vi får se om det blir fler i framtiden, men nu har jag iaf gjort en till min lilla mini-favoritmänniska här i världen som han fått i julklapp.

Jag använde mig av:
Sandnes Garn Peer Gynt (färg: 2512)
Novita 7 bröder (färg: 391 & 596)
Stickor 3.5mm & 4.0mm
Sax
Nål

Mönstret hittar ni här: https://ravel.me/kerstin-sweater

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar