Stickad slipover – Kusinernas slipover

Present nummer två som jag virkat under början av detta år kommer här. En stickad slipover som heter Kusinernas slipover och finns med i boken Vintervarmt av Agnes Brandels. I boken är den stickad i merinoull men efter lite grävande i mitt garnskåp så bestämde jag mig för att testa sticka den i Sandnes Line. Ville ha lite mer sommarkänsla över hela slipovern, vilket jag också tyckte det blev med Line.

Det var faktiskt riktigt roligt att sticka den här, och det gick väldigt fort. Mönstret består av fyra rader som upprepas och det var lätt att läsa av stickningen och veta var man var hela tiden. Enda problemet jag hade var när jag delade av för ärmhålen och skulle sticka framdelen fram och tillbaka. Då hamnade jag på något vis i otakt och fick göra varven som skulle vara räta egentligen aviga. Så det blev lite onödigt många aviga maskor där, som egentligen hade kunna stickas räta. Bakstycket såg jag till att det blev rätt så att jag kunde göra räta varv räta och aviga varv aviga. Det blev lite mer flyt då.

Så här i efterhand kanske jag hade lagt till ett till knapphål på axeln också för storleken (86/92) som jag gjorde. Jag tycker att ett knapphål kanske inte riktigt orkar hålla uppe hela axeln så att säga. Hade jag haft två hål så hade det nog axeln suttit uppe lite bättre. Men det kan också bero på att jag stickade i Line istället för Merinoull, hela plagget är nog aningen tyngre än det skulle vara med merinoull.

Annars är jag supernöjd med resultatet. Jag tycker den där ”våffelstrukturen” är väldigt fin.

Jag använde mig av:
Sandnes Line (färgnr: 1015)
Stickor: 3.5mm & 4.0mm
Knapp

Mönstret heter ”Kusinernas Slipover” och finns i boken Vintervarmt av Agnes Brandels.

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar