KYL

 
Denna månads tema på Monthly Makers var bokstäver och ord. Jag kände ganska direkt att jag inte var så jättetaggad på temat. Ibland brukar man tänka ”jippi” men denna gång kände jag: vad ska jag göra? Jag filurade lite fram och tillbaka utan att egentligen komma på något. Kollade lite på Pinterest, tänkte om jag skulle använda något roligt citat typ: ”It’s crochet, not knit!”, eller om jag skulle virka en handduk med gallervirkning till köket där det stod just ”Köket” på, eller att göra en amigurumi och brodera dit några bokstäver på. Men ingen idé kändes tillräcklig och inspirerande för mig, dessutom håller jag på med ett stort projekt just nu så jag vill inte starta något stort igen. Att virka endast bokstäver utan någon mening verkade inte heller så roligt. Jag gillar att tänka till och göra något användbart till Monthly Makers. 
Då tänkte jag tillbaka på Monthly Makers och kom ihåg att första gången jag var med var i februari då jag gjorde mina trämagneter till kylskåpet. Fick tanken då att nu skulle det vara en bra tid att byta ut dom, och helt plöstligt var jag igång och virkade några bokstäver trots allt. KYL, som i kylskåp fick det bli. Ibland när man inte är så inspirerad måste man låta sig själv att göra något enkelt. På nolltid hade jag bokstäverna färdiga och sedan blockade jag de för att få de helt platta. Sen var det bara att limma fast en magnetbit och vips klart. 
 
Jag gillar verkligen Monthly Makers, och att man får välja så fritt. Att vissa månader lägger man ner massvis med tid på sin grej, medans andra går i raketfart att få ihop. Att kunna anpassa sitt skapande efter hur man känner just nu, men att ändå komma igång och faktiskt göra något varje månad. Det är roligt! Och dessa kylskåpsmagneter hade aldrig blivit av om det inte var för Monthly Makers. Och visst är det trots allt kul med lite nytt på kylen! 
 
Jag använde mig av: 
Restgarn 
Virknål nr: 2.0 
Sax
Nål
Magneter 
Superlim
 
 
 

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Linnéa

  Vilka roliga kylskåps magneter 🙂 Tyckte också att det var ett svårt tema att komma på något till, så jag står över denna månaden.

  1. Annika

   Tack! Ja, man behöver ju inte alltid vara med heller, man kan ju hoppa från månad till månad, det är en till fördel med Monthly Makers! 🙂

 2. Anonym

  Oh så fina de blev i all sin enkelhet! Gillar dem verkligen! Själv är jag också i full gång med mitt bidrag till MM, få se om jag hinner färdigt.

 3. Anna María

  Vad kul att du gjorde något i mindre skala då. Och jag bli så glad av att höra att du gillar Monthly Makers på det sättet. Fint!

  När jag växte upp hade vi alltid virkade fjärilar som kylskåpsmagneter från min gammelmormor framme. Så därför blir jag extra varm i hjärtat av att se dina virkade magneter. Fint bidrag.

 4. Alicia

  Du tar kylskåpspoesin till en helt ny nivå! Fantastiskt! Jag skulle gärna ha något opassande eller bara väldigt off bokstaverat på min dörr. Så kul!

  1. Annika

   Haha, vad roligt att du gillade det. Ja, nu när du säger det så skulle det vara kul att göra något otippat med virkade bokstäver. Som du säger, något helt opassande. Lite som vissa broderade citat som finns 🙂

 5. Wilda

  Haha åh blev så full i skratt av Alicias kommentar, för jag tänkte också på kylskåpspoesi och tänkte "undrar om jag skulle kunna virka en hel uppsättning?" haha, jag gillar uppenbarligen utmaningar men virkning har jag inte fått till riktigt än. Med det sagt: vilket superfint bidrag! Och framför allt blir jag så berörd av det du skriver om Monthly Makers, för det är precis vad denna utmaning är för mig också, ett sätt att träna sig i kreativitet och hålla den muskeln igång. Tack för dina reflektioner och bidrag i stort och smått!

 6. Mikaela

  Åh vad fint! Vore ju faktistk fantastiskt att ha en hel uppsättning och ha virkad kylskåpspoesi 😀 Och alltså ja verkligen, känner också för MM. Vissa månader blir det bara inte så mycket kreativt gjort, men det blir alltid minst en grej tack vare MM!

Lämna ett svar