Cupcakes

 
 
Även denna månad har jag lyckats pilla ihop ett bidrag till Monthly Makers, där temat för augusti är pärlor. Jag hade ganska många idéer i början, tänkte mig att jag kunde virka runt träkulor och göra ett barnvagnshänge eller ett halsband. Sen började jag filura på om jag skulle virka något smycke och virka in pärlor (detta testade jag tom men mina pärlor var för små eller för stora för armbandet så då fick jag ge upp). Sen filurade jag på virkade glasunderlägg med pärlkant, men tillslut landade det alltså i en virkad remsa av cupcakes!
 
När jag fick syn på mönstret till dessa cupcakes och tänkte jag genast att det kunde bli fint runt min tråkiga plastburk som står i skafferiet. En gammal tråkig kakburk som jag förvarar lite bakningsingredienser i. Där skulle en remsa av cupcakes liva upp rätt rejält! Så jag letade fram garn och satte igång. 
 
Själva virkningen gick bra trots att mönstret var på holländska (?), det fanns ju trots allt en youtubefilm att följa och några kommentarer på engelska till hjälp. Jag tänkte först att pärlorna skulle virkas in, alltså att man trär på dom innan på garnet och sedan virkas de fast, men när jag väl kom till pärlorna upptäckte jag att de syddes på efteråt. Jag försökte tom virka fast dom för jag tyckte det skulle vara smidigare, men det blev bara extremt fult så jag fick ge upp och glatt sy fast de efteråt. 
 
Ja, en virkad remsa cupcakes med ett körsbär av pärlor är alltså mitt bidrag till Monthly Makers denna månad! 
 
Jag använde mig av: 
Svarta Fåret, Tilda
Anna & Claras Bomullsgarn
Virknål nr: 3.0
Sax
Nål
 
 

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Ruth | HungryHeart.se

  Alltså du kan verkligen konsten att ge en ett stort leende på läpparna genom din virkning. SÅ himla charmig, lekfull och fin "remsa"!

  1. Annika

   Men tack så himla mycket, vad snällt sagt <3 🙂

 2. Alicia

  Det här är verkligen såååå fint!! Skulle vilja ha en sån remsa runt alla mina glas- och plastburkar i skafferiet. Så festligt, rart och härligt uppiggande fint!

 3. Katarina

  Vad glad jag blir av ditt bidrag. Och tänk vad häftigt det vore att ge bort den där plastbyttan med ett sådant här fint band runt och ingredienser till just cupcakes i den. Eller så sätter man bandet runt ett lägre fat och har världens finaste kakfat. Eller… Eller… 🙂

  1. Annika

   Tack du! Ja, det var en bra idé! Eller ja, flera bra idéer! 🙂 Det skulle vara perfekta presenten till någon som gillar baka!

 4. Mikaela

  Men vad fint! Superfint motiv att virka in (eller sy) pärlor på ju!

 5. Linnéa

  Vad häftigt! Den blev verkligen supersnygg på den genomskinliga burken 🙂

 6. Wilda

  Så fiffigt och glädjespridande bidrag! Så fint att få öppna skafferiet och se en så fin girlang av cupcakes. Och de där pärlorna var så himla rätt i färgen också.

  1. Annika

   Tack så mycket! Haha vad bra att jag valde de pärlorna då, för jag satt och valde mellan dom och en annan färg. Men kom tillslut fram till att de röda skulle passa bäst!

Lämna ett svar