2 virkningsår!

 
 
Hipp hipp hurra, idag har jag virkat i två år! Det var alltså för två år sedan som jag för första gången (undantag fåtal gånger i barndomen) tog tag i en virknål och började lära mig att virka. Här kan man läsa om hur jag tyckte för ett år sedan, när jag alltså hade virkat i ett år. Det är roligt att se bilderna där hur mina första maskor såg ut, vilken skillnad det har blivit! 
 
Nu är det alltså två år sedan. Tiden den går! Och virkningsuget sitter ännu i för mig, yey! Jag lär mig mer och mer för varje gång jag tar fram min virknål. Jag har testat mer olika garner (tex; Anna&Claras Cotton Yarn, Catania, Kinna Textil Kino). Jag har också köpt endel nya virknålar och testat, både stora och jättesmå! Lärt mig endel nya maskor och övat på färgbyten! All min tid då jag har energi virkar jag mer än gärna. Men jag ska inte ljuga, jag har haft mina bakslag också, ibland har jag haft perioder jag inte har varit sugen på att virka, men tack och lov har det gått över relativt fort (några veckor max) och sen har jag virkat på igen med glädje. Man kan iaf säga att virkning lätt är mitt största intresse! Det tar tid, men jag älskar att göra det, och jag älskar att få se det färdiga resultatet i min hand. 

Här är några av mina favoriter från årets gång: 

 
Som endel säkert också har märkt så har jag bytt design på min sida och jag har även uppdaterat mig till domänen litevirkning.se så vi slipper både reklam och ordet blogg i mitt namn. Mycket skönt tycker jag! 
 

 
Prinsessbakelsen som pryder detta inlägg virkade jag igår. När jag satt och virkade på den tänkte jag på hur lätt allting går nu när man virkar. I början av min virkningstid fick jag kolla upp alla maskor hela tiden för jag glömde bort dom så fort jag gjorde en ny sorts maska. Kunde ju liksom inte ens förkortningarna, så först fick man kolla upp förkortningen och sedan hur maskan skulle virkas. Och att läsa mönster var också lite klurigt med alla * * och diverse tecken man skulle förstå. Men nu flyter det bara på, och jag kan virka en sak dubbelt så fort som då på grund av att jag kan allting i huvudet nu. Det är utveckling och det är skönt!

Prinsessbakelsen var lätt att virka. Följde bara mönstret och vips så hade jag en bakelse i min hand på ungefär 1 ½ timme. Skulle rekomendera att använda något annat garn (typ Svarta Fårets Tilda) än det jag hade. Ville bli av med lite restgarn därav garnvalet. 
 
Till prinsessbakelsen använde jag mig av: 
Marks & Kattens Flox (grönt och rosa)
Catania Denim (vit)
Virknål nr: 2,5
Sax
Nål 
Stoppning
 
Mönster finns i boken: Välkommen till Virkligheten av Annika Messing
 
 

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Anna

  Grattis på tvåårsdagen! Må dessa glada virkningsår följas av så många fler 🙂

  1. Annika

   Tack så mycket! Ja det hoppas jag också! 🙂

 2. Anonym

  Tjoohoo! Grattis! Vilken lyx att ha hittat ett sånt intresse! hantverk är ju bland det bästa som finns tycker jag. Så kul att få ha något i händerna och extra roligt när en upptäcker framsteg!

  1. Annika

   Tack! Ja älskar också hantverk, och älskar verkligen att sätta mig och virka på min fritid. Och tänk sen när jag tröttnar på virkning (om jag nånsin gör det???) så finns det ju massa annat hantverk att prova på också, himla härligt att det finns något som aldrig tar slut, för det finns ju oändligt med härliga mönster och inspiration till hantverk 🙂

 3. sandra

  Grattis i efterskott på tvåårsdagen! Dina projekt inspirerar mig enormt ska du veta 🙂

 4. Linnéa

  Grattis till två årsdagen! Hoppas att det blir många fler årsdagar med virkningen 🙂 För det är alltid lika roligt och inspirerande att gå in att kolla på dina virkade projekt!

  (Den nya designen blev väldigt fin :))

  1. Annika

   Tack så mycket, vad snäll du är <3 Ja det hoppas jag också, och det tror jag också! Mitt virkningssug är så stort och det är så kul! 🙂
   Tack ska fixa lite nya headerbilder också bara sen är jag nog helt nöjd 🙂

Lämna ett svar