Temperaturhalsduken 2017 – Maj

Nu har även Maj månad passerat. Den har varit rätt så spännande på halsduken faktiskt i färgerna! Det känns som det har blivit en helt annan halsduk helt plötsligt. Det började lite som april slutade, med kyliga nätter och inte jättevarmt. Någon enstaka varm dag var där i början av maj. Men se sen hur månaden avslutades! Minusgraderna är helt borta sen den 13e maj och det har även varit riktigt varmt på dagarna. Hade vi ett ovanligt kallt april så kan man säga att slutet av maj blev ovanligt varmt! 
 
Jag tycker att denna månad har varit rolig att virka på. Tror verkligen det beror på att det hände lite mer i halsduken, en ny årstid som visade sig. Blev lite spännande igen! De andra månaderna var ju ganska så lika och skrev ju förra månaden att jag inte tyckte det var superkul längre, men nu tycker jag faktiskt att det har varit kul igen! Jag har inte varit jätteduktig på att virka varje dag, 4-5 dagar kan det ha gått innan jag har virkat på halsduken ibland. Men försöker hela tiden att komma ihåg och att orka virka så det inte dröjer mer tid än så iaf. Sen gjorde jag som jag hade skrivit i min inledning till detta projekt, att denna månad mätte jag temperaturen där jag var. Jag var nämnligen iväg till en annan stad en dag och då mätte jag därifrån. 
 
Så här har temperaturen sett ut under månaden: 

1029 Breda / 26-30 grader – Tre gånger var temperaturen uppe i dessa grader. Helt sjukt skönt och härligt! Första gången på detta år! 
1723 Vlissingen / 21-25 grader – Som ni ser har jag även fått använda denna rätt så mycket faktiskt! Maj var även första månaden för denna röda 
1709 Burum / 16-20 grader – Några dagar har jag använt Burum. 

1712 Nijmegen / 11-15 grader – Känns som att den här färgen kommer bli den nya ”Arnhem”-färgen.
1065 Assen / 6-10 grader – Denna har använts mycket också. Känns lite som den nya ”Ameland”-färgen. 
1027 Arnhem / 1-5 grader – Hänger kvar ännu! 
1725 Ameland / 0 – -5 – Tänk att denna är med enda in i maj. Men förhoppningsvis sista månaden jag behövde använda den innan hösten är här igen. Man kan ju alltid hoppas! 
 
Det var en ganska bred månad i färgtonerna, allt från -4 till +28. Roligt att det blev så pass mycket rött mot slutet och att man ser att det faktiskt håller på att bli sommarvärme och att vädret håller på att slå om! Nu väntar vi och ser hur juni månad blir, man kan ju hoppas att det röda finns med även i den månaden! 

Nu är 5/12 av halsduken färdig!

 

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Linnéa

  Det är så skönt att det äntligen börjat bli varmare!!! Det kändes lite jobbigt när jag gick runt i vinterjacka mitt i maj på min praktikplats för att det var så himla kalt x)
  Det ser ut som den börjar bli riktigt lång nu, hur lång är den??

 2. Linnéa

  Eller hur! Jag har inte fattat att våren är över, men det är väl nog för att den aldrig riktigt startade innan det blev sommar 😛

 3. Jenny

  Är fortfarande så himla impad över det här projektet! Jättekul att följa 😀 Och så härligt att temperaturen äntligen lämnat minusstrecket, kan tänka att det blir roligare att virka när det kommer lite nya färger.

Lämna ett svar