Temperaturhalsduken 2017 – Februari

Ännu en månad har gått av temperaturhalsduken och jag håller uppe den rätt bra! Jag virkar fortfarande varje dag på halsduken och tycker att det inte är något större problem att få till två rader om dagen. Jag har alltså inte tröttnat än! Det var bara två dagar denna månad som jag inte lyckades virka på rätt dag, för ena dagen var jag bortrest hela dagen och hade ingen möjlighet att virka på den och den andra dagen var jag så himla tröttsjuk så jag orkade helt enkelt inte. Men de två dagarna tog jag igen dagen efter så jag har inte kommit efter något på projektet. 
 
Denna månad har också bestått mycket av graderna mellan -5 till +5. Vilket syns tydligt på halsduken. Några enstaka dagar har det varit lite varmare och några enstaka dagar något kallare. Men i det stora hela har jag virkat med den Arnhem och Ameland. 
 
Så här har temperaturen sett ut under februari: 
 
 

 Färgskalan denna månad har bestått av: 
1065 Assen / 6-10 grader – Några gånger har jag använt denna.
1027 Arnhem / 1-5 grader – Har även denna månad använts flitigt. 
1725 Ameland / 0- -5 – Flitigt med den här färgen också. 
1722 Alphen / -6 – -10 – Lite kyligt har det varit.
1708 Alkmaar / -11 – -15 – En gång fick jag använda denna färg. 

Jag har nu tagit och fixat till alla ändar också på halsduken. Jag har ju hela tiden virkat in mina ändar en hel rad och sen bestämde jag mig helt enkelt för att bara klippa av de på kanten. Jag tänker att det kommer hålla och om jag ska vara ärlig så tror jag att halsduken kommer bli så pass lång att det kommer vara svårt att använda den som en halsduk. Därför tänker jag att det kanske inte är så jättenoga med att fästa superdupernoga. Tror inte det kommer repa upp sig för känns som garnet fastnar rätt väl på ett varvs invirkning. 

En sak som jag tycker är lite synd är att jag började projektet med en plastvirknål nr 3. Men efter några dagar så tyckte jag det var så jobbigt att virka med plastnålen så jag övergick till min vanliga virknål nr 3. Det har ju dock visat sig att plastvirknålen nog var lite större än en vanlig 3a, så halsduken är lite bredare i början. Det kanske inte syns jättemycket men det är en liten detalj jag själv får leva med! 

Nu får vi se hur mars månad visar sig, kanske kan någon ny färg dyka upp men tror nog att det kommer ligga ungefär lika som februari. Men vi får se! Det är fortfarande kul och spännande! 

 
Nu är 2/12 av halsduken färdig! 
 
 

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Det har ju känts som om februari har var ovanligt varm i år och detta är ju lite bevis på att det var så x)

    1. Annika

      Ja jag håller med! Hade faktiskt hoppas på lite mer blåa toner (kallare) under jan-feb, men det går inte att göra något åt hur det blir!

Lämna ett svar