Sy- och hantverksfestivalen hösten 2018

Igår var jag på sy- och hantverksmässan på älvsjömässan i Stockholm. Nu har jag varit där några gånger och jag känner igen hur det ser ut och vad som finns på mässan. Det är mycket samma varje år så första gången man är där är lätt den bästa upplevelsen! Så har du aldrig varit på mässan så är det lätt värt ett besök!
 
Mest av allt på mässan finns väl egentligen tyger men det finns också en hel del garn. Sen säljs det lite olika hantverksgrejer och så också. Men för min del så är det alltid garnet som lockar och det är där jag hänger! Jag tänkte vi skulle ta och kolla närmare på vad jag köpte med mig hem denna gång!
 
Jag är inte sponsrad av någon.
 
Jag var ute efter en virknål nr 7mm. Har nämligen suttit hemma och önskat att jag haft en 7mm flera gånger nu senaste tiden så kände att det var dags. Nu var det ju inte meningen att jag skulle köpa två stycken, men jag köpte den från Clover först och sen fick jag syn på KnitPros virknålar. Jag har ju ett helt sett med virknålar i KnitPro från 2mm-6mm så jag kände att jag ville ha den också eftersom jag älskar de virknålarna. De är ju dom virknålarna jag alltid virkar med! Samtidigt som jag hittade KnitPros 7mm såg jag att de också hade 6.5mm. Så passade på att köpa på mig den också så nu har jag alla hela och halva storlekar från 2mm-7mm. 
Från: Stärkets Hantverk & Design (KnitPro) och Virknålar.se (Clover)
 
 
En enkel träring 7cm. Kan alltid vara bra att ha hemma ifall man blir sugen på att göra något med den!
Från Virknålar.se
 
Fick syn på något kul att göra till julen här om dagen på instagram, så jag köpte på mig lite vitt garn som jag ska använda till det. Jag säger inte mer än så nu! Ni får vänta till jul och se! 
Från: Virknålar.se
 
Detta kanske ni känner igen om ni har hängt med mig på bloggen. Första året jag var på symässan köpte jag det i brunt, andra året i gult och nu fick det bli en grönare nyans. Jag gillar verkligen detta garn. Har gjort både grytlappar och en kruka av det förut. Detta tänkte jag också använda till krukor och så får vi se om det blir något mer! 
Från: Mattvävsboden
 
 ↑
Ett blått ullgarn som heter Mille Colori från Lang Yarns. Här var det den mörkblåa färgen och det glittriga jag förälskade mig i. Jag vet inte riktigt vad jag har för planer ännu för detta garn, men kunde inte stå emot den mörkblåa färgen, så det fick följa med mig hem! 
Från: GarnGalleriet 
 
Ett silkesgarn som också hade underbar färg. Det riktigt glänser om det och jag gillar dess tjocka ojämna känsla. Får se vad jag gör av detta, kanske någon slags korg/skål. Det ska iaf bli spännande att få prova virka i det! Jag önskar jag kunde visa er hur det ser ut i verkligheten för det är verkligen underbart! 
Från: Korps
 

 
Det blev inte överdrivet mycket köpt denna gång. Men jag har på senare tid börjat vela virka lite större projekt så som tröjor och sånt. Så då behöver man planera lite inför vad man behöver för garn och hur mycket, så jag tänker att jag ska ha pengarna till det när jag bestämt mig för vad jag vill göra. Jag också också redan otroligt mycket garn hemma som jag borde använda upp innan jag köper massa nytt! Blir ju lätt så när man har hållt på några år med garnintresse! 
 
Men det var kul att få några nya nystan med sig hem och att hitta virknålar i rätt sort. Det gröna silkesgarnet och det blåa glittergarnet är nog mina favoriter från denna mässa. Vad tycker ni ser mest spännande ut?
 
 
 
Mer från symässan på bloggen: 

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Annie

    Jag gillar den blå färgen. Det är också min favoritfärg. Jag minns när du gjorde krukan och tyckte den blev så fin. Nu blev jag ännu mer sugen på att prova det också.

Lämna ett svar