Sy- och hantverksfestivalen hösten 2019

I helgen var det symässan igen! Jag tog mig en tur dit för att kolla in allt garn som finns och bara gå runt och känna av stämningen som jag ändå tycker mässan ger. Känns härligt med så mycket kreativa möjligheter som den inbjuder till. Detta år tänkte jag lite extra på det jag valde att köpa, dels eftersom jag lever på studentbudget nu för tiden men också eftersom jag redan har så himla mycket garn hemma. Men även om jag inte köpte så mycket som jag brukar så var det jätteroligt att vara på mässan och strosa omkring. Efter några timmar på mässan brukar man ju också bli trött i benen så jag passade också på att vara med på en workshop detta år, nämligen tekniken krokning. Så kul att prova på det tillslut, har tänkt på det så många gånger men det har aldrig blivit av förän nu då! Men mer om det i ett eget blogginlägg framöver! En annan höjdpunkt under dagen var att få träffa Maria @micmarmik och prata lite virkning! Vi följer varandra på instagram och det var verkligen kul att få en kontakt irl också! Så för att sammanfatta hela dagen jag var på mässan tycker jag den var väldigt bra!

Som jag skrev så blev inte skörden så jättestor i år, men dock uttänkt! Ska visa er lite närmare och berätta vad jag har tänkt göra med detta!

Create by Adlibris – Felting Wool (färg A102), 5 nystan för 100kr.
Först ut hittade jag ett gult garn som heter ”Felting Wool” hos Adlibris. Jag hade lite svårt att välja mellan grått eller denna gula nyansen, båda var så fina (!), men jag valde tillslut gult. Färg är ju kul och hur underbar är inte denna gula egentligen? Av detta har jag iaf tänkt virka en liten korg och prova på att tova i tvättmaskin. Måste dock läsa på lite om det först då jag aldrig har gjort det förut. Så tips mottages gärna om du vet något om tovning!

Novita – Halla (färg 049), 50kr/st hos Tiinas garn.
Jag letade efter ett grått garn att göra en halsduk av. Personen som ska få halsduken är väldigt varm så 100% ull känns inte optimalt till en sådan varmblodig person. Det finns ju mycket fint ullgarn annars på mässan. Men tillslut hittade jag detta gråa garn med en blandning av 28% ull och resten akryl samt polyester. Så nu ska jag försöka göra något luftigt mönster tänker jag och hoppas på att den inte blir alltför varm! Supermysigt garn vilket fall som helst!

Skallror från virknålarochtillbehör.se, 39kr för 5st
Sist och också minst köpte jag några små skallror att stoppa in i små amigurumiprojekt. De låter så där lagom mycket och mysigt. Ni ska få se vad jag har för tanke med dessa framöver!

Jag är som sagt nöjd med mitt besök på mässan och ser redan fram emot nästa års symässa! Alltid en höjdpunkt på året att få strosa omkring och njuta av allt fint som finns där.

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Linnéa

  Låter som den i Stockholm var något mer att ha jämfört med den vi hade här i Göteborg i höstas. Den gula färgen var verkligen fin! Jag har aldrig tovat själv förut om man inte räknar det jag har råkat tova av misstag i tvättmaskinen. Men jag tror det bästa är att göra typ en provlapp och stoppa in den i tvättmaskinen och testa sig fram till vilket program som får det resultat det man vill ha. Då kan du ju också mäta hur mycket provlappen minskar och på så sätt räkna ut hur stort du behöver virka korgen för att få ungefär de måtten du vill ha.

  1. Annika

   Ja jag tycker det fanns mycket i Stockholm iaf! Ja men det låter ju jättesmart, det hade jag inte ens tänkt på själv. Ska absoult göra så för att se hur det blir! Tack 😀

 2. Sofie

  Så roligt att se och höra hur andra upplevt mässan och se vad för fint garn man fått med sig. Jag var på mässan i Göteborg och har aldrig varit på den i Stockholm. Men det låter ju som att det var en härlig mässa också! Ska bli spännande att se hur den tovade korgen blir! Och jag håller med om att färg alltid är kul! Bra val!!

  1. Annika

   Ja men visst! Jag tycker alltid det är kul runt symässan när man får se vad alla köpt med sig 🙂 Ja det var en superdag! Tack!

Lämna ett svar