Temperaturhalsduken 2017 – Mars

 Nu har ännu en månad gått och det är dags att visa upp hur mars har sett ut i temperatur. Denna månad har jag fått använda två nya färger och det är spännande att se hur temperaturen sakta börjar ändras mot lite lite varmare väder. Jag tycker ändå jag kan se en liten förändring i det! Dessutom har det inte varit kallare än -5 någon gång så de blåa färgerna har försvunnit helt! 
 
Den här månaden har jag inte varit så jätteduktig på att virka på temperaturhalsduken varje dag. Ofta har det gått två-tre dagar innan jag har virkat ikapp. Dock inte mer dagar än så, så det tycker jag ändå är helt okej. Jag trodde väl inte från början att jag skulle orka virka varenda dag hela året så något sånt här känns okej. Blir det däremot upp mot en vecka som jag börjar ligga efter, då får jag skärpa mig! Men där är vi inte nu så det är som sagt inget problem. 
 
Jag hade dock ett problem denna månad, det var ett datum här mot slutet av månaden som inte hade registrerats på den sidan jag kollar temperatur-historik på. Jag tänkte att ”shit nu är jag körd!”, men efter lite googlande hittade jag den officiella sidan där mitt väder kommer ifrån och kunde där läsa ut hur dagen hade varit. Tur var det! 
 
Så här har temperaturen sett ut under mars: 
 
1709 Burum / 16-20 grader – Att det blev så här varmt i mars två gånger var ju verkligen oväntat! 
1712 Nijmegen / 11-15 grader – Denna blev jag superglad när jag fick använda i mitten av mars, äntligen en ny färg tänkte jag! 
1065 Assen / 6-10 grader – Denna färg har jag fått använda betydligt mer denna månad än de andra månaderna. 
1027 Arnhem / 1-5 grader – Fortfarande relativt vanlig 
1725 Ameland / 0 – -5 grader – Också vanlig under månaden. Det har varit många nätter som har varit runt dessa grader. 
 
Jag tycker ju fortfarande att det är roligt med att få se de olika färgerna växa fram, och speciellt de dagarna när jag får ta en helt ny färg! Då känns det alltid spännande. Men annars tänker jag inte så mycket på projektet om dagarna längre. Det ligger där och jag plockar upp det då och då och virkar mina rader. Det känns helt neutralt helt enkelt, inte superkul och inte supertråkigt – mitt där emellan. Så är alltså läget just nu! Vi hörs igen om en månad. 
 
Nu är 3/12 av halsduken färdig! 
 
Tidigare delar av temperaturhalsduken:
 
 

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Anna María

    Men vilken kul idé med en temperaturhaslduk! Det här är kanske något jag borde ge till min pappa som är meteorolog. 😛

  2. Linnéa

    Blev en aning förvånad av att du använt dig av Burum redan! Det känns som det är lite för tidigt för att det skall bli så varmt än. Hur lång har den hunnit bli?

Lämna ett svar