Temperaturhalsduken 2017 – Augusti

Alltså det känns verkligen som jag nyss skrev inlägget om juli månad. Och nu har hela augusti också gått! Hur snabbt går det inte? Början av augusti känns ungefär liknande hela juli i färgskalan, men sen händer det något mot slutet av månaden. Man ser att högsta temperaturen börjar sjunka en aning och mycket Burum fick användas. Annars har väl inte augusti varit jättespännande att virka på. 
 
Precis som föregående månad har jag inte alls varit duktig på att virka på halsduken. Har väl virkat ungefär en gång i veckan för att försöka hålla någon sorts ordning iaf. Jag har tillåtigt mig att virka på den mer sällan eftersom jag smått börjar tröttna på projektet. Jag vet att jag kommer att göra färdigt halsduken, men ärligt talat, ett sånt enformigt projekt kan inte hålla sig roligt i 12 månader. Är väl just därför jag blivit sämre på att ta tag i virkandet också. Men oroa er inte, jag kommer att fortsätta! Och dessa månadsinlägg hjälper till extremt mycket att ta tag i projektet så jag inte hamnar efter. 
 
Så här har temperaturen sett ut under månaden: 
 
1723 Vlissingen / 21-25 grader – I början av månaden låg temperaturen här på dagen

1709 Burum / 16-20 grader – I slutet av månaden hamnade temperaturen mycket här. 

1712 Nijmegen / 11-15 grader – Många nätter har bestått av dessa grader… 
1065 Assen / 6-10 grader – …och dessa grader endel.
1027 Arnhem /1-5 grader – En dag under augusti hamnade temperaturen ner på 4 grader. 
 
Ingen ny färg denna månad alltså. Och ingen nygammal ”minus-färg” heller. Det är ju iofs skönt! Jag antar att det blir lite mer blåa nyanser igen i september. Nätterna kanske till och med får några minusgrader igen. Det känns faktiskt lite spännande ändå, att börja gå tillbaka mot där man började. Har ju hela tiden sett fram emot ”sommarfärgerna” men nu ska det bli kul att se nyansen falla tillbaka mot de färgerna man hade i början av halsduken. 
 
Nu är 8/12 av halsduken färdig! 
 
 

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Linnéa

  Det känns som det har varit ett rätt så tråkigt år i år rent temperaturmässigt :/

 2. Linnéa

  Håller tummarna att det bli mer intressant framöver 🙂

 3. Anonym

  Jag tycker det är SÅ spännande att se varje ny månad. Det sammanfattar ju så bra! Men jag fattar att det börjar bli lite enformigt för dig nu!

  1. Annika

   Vad kul att du gillar att följa det! 🙂 Jag tycker också det är roligt att följa och få se månaderna, men ja, att virka på den börjar bli en aning långtråkigt.

 4. Sofie

  Alltså, det här är ett så kul projekt! Men en önskar ju att du hade fått använda lite mer röda färger under sommarmånaderna!

Lämna ett svar