Växtfärgat garn med avokado #3

Samtidigt som jag färgade med vass så tog jag också fram en påse med de sista avokadoskal+kärnor som jag hade i sparat i frysen. Det var dags att tömma frysen på färgningsmaterial kände jag. Så jag hällde i alla skal och kärnor jag hade i en kastrull med fem liter vatten. Precis som vanligt lät jag det värmas upp och småkokade det i ungefär en timme. Sedan fick det stå och svalna till dagen efter.

Dag två så silade jag bort alla avokadorester och kvar vart ett färgbad som innehöll ganska mycket färg ändå. Jag hade förblött garnet i en halvtimme för att få bättre och jämnare resultat. Det var också förbetat med alun. Jag stoppade ner det blöta garnet i färgbadet och värmde sedan sakta upp till runt 80 grader där det fick stå i en timme.

Efter det fick det svalna i två dygn eftersom lite annat i livet kom i mellan. Men sedan sköljde jag ur garnet och hängde upp på tork.

Färgen denna gång blev ganska lik resultat jag har fått förut med avokado. Lite rosa/beige-aktig liksom. Tycker den är fin men det är ingen färg på färgskalan som jag brukar använda. Men kanske ska utmana mig och försöka hitta på något roligt att göra med mina avokadofärgade garner framöver. Till skillnad från vassen blev det ju iaf ganska stark färg på detta garn, det är ju alltid roligt när man färgar att få starka färger tycker jag.

Resultatet från denna färgning
<– Avokado, Vassvippor –>

Lämna ett svar