Stickad kortärmad tröja – Musling Tee

I maj fick jag syn på att Lene Holme Samsoe skulle släppa en ny sommartröja som heter Musling Tee. Blev direkt jättesugen på att sticka en och väntade på att mönstret skulle släppas. Men det var lite mycket annat som skedde just i maj så jag hann inte komma igång med tröjan då, men jag lyckades iaf ta mig upp på stan och köpa lite Sandnes Line garn. Sen i början av juni så kunde jag tillslut sätta igång med tröjan.

Det kändes som det tog ett tag att sticka denna men när jag kollar på start/slutdatum så inser jag ju att det gick ganska snabbt, lite mer än två veckor bara (desto längre tid att blogga om den, typ en månad sen den blev färdig). Mönstret i sig var välskrivet och det största problemet jag hade var väl att jag själv tolkade några symboler i diagrammet HELT fel. Jag tolkade det som ökningar höger/vänster när det egentligen skulle vara minskningar höger/vänster. Vilket ledde till att några varv blev extremt konstiga och svåra att sticka. Ifrågasatte mig själv och hur tröjan såg ut och insåg tillslut att jag hade gjort fel. Så då fick jag repa upp kanske 5 varv och bestämde mig för första gången någonsin att sätta in en ny sticka några varv ner (som säkerhetslina) och sedan dra ut stickan jag hade i. Det var första gången jag gjorde så för att rädda upp en stickning och inte behöva sticka baklänges i flera varv.

Annars flöt stickningen på rätt bra måste jag ändå säga. Jag gjorde ärmarna lite kortare än mönstret säger men det var väl det enda jag ändrade på. Är nöjd med tröjan och tror den kommer bli flitigt använd framöver. Gillar verkligen tyget som blir av Line, det är skönt sommartyg att ha på sig!

Jag använde mig av:
Sandnes Line (3011)
Stickor: 3mm & 4mm
Nål
Sax

Mönstret finns här: https://ravel.me/musling-tee

Detta inlägg har 3 kommentarer

    1. Annika

      Eller hur! Jag gillar verkligen mönstret 🙂

Lämna ett svar