Stickade halvvantar – Pricken

Jag fick förra fredagskvällen syn på dessa halvvantar och kände genast att ”dessa vill jag sticka!”. Ni vet när man ett sånt himla sug så man bara vill börja på en gång. Men klockan var mycket och det var fredag kväll så jag lugnade ner mig och gick och la mig istället. Direkt morgonen efter köpte jag dock mönstret och började rota bland mina växtfärgade garner. Jag tror nämligen att just vetskapen av att jag kunde få använda mina växtfärgade garner i kombination med att jag verkligen vill ha fler halvvantar gjorde suget så stort.

Så jag provade några olika färgkombinationer och var väldigt sugen på att använda just den gröna färgen. Hade jag haft ljusgrått hemma så hade jag nog använt det, men jag hade tydligen färgat upp alla gråa härvor. Hur som helst så testade jag mig fram och gjorde även tricket med att fota färgkombinationer och göra bilderna svartvita för att kunna se kontrasten bättre då. Smälter färgerna ihop när bilen är svartvit så kommer mönsterstickningen inte bli så tydlig, ser man däremot stor skillnad mellan färgerna i svartvitt så kommer mönstret också komma fram bättre i stickningen. Så jag valde tillslut kombinationen grön och svagt rosa. Den gröna är färgad med rödlöksskal och den rosa är färgad med avokado. Rosa kanske ni nu tänker? Den är ju vit! Nja, det är väldigt svårt att fånga färgen på det där nystanet. Som ni kan se på bilderna så drar färgen mot rosa i vissa ljus, medan i andra ljus ser den helt kritvit ut.

Jag satte igång och sticka direkt på lördagen och sen kunde jag inte sluta. Jag satt väl och stickade ungefär hela dagen och mot kvällen så var den första halvvanten färdig. Riktigt roligt projekt och mönstret var verkligen sånt som man bara kände ”ett varv till” med. På söndagen var jag tvungen att plugga (som vanligt…) och då stickade jag bara lite på kvällen. Men sen blev det typ en-två kvällar till i veckan och sen var vante nummer två också färdig. Det var så roligt att se vanten växa fram i och med att jag hade färgat garnet själv. Liksom det är jag som har ”gjort” färgerna, kändes verkligen roligare/speciellare än att använda garn man köpt. Är nu jättesugen på att göra projekt med mina växtfärgade garnhärvor!

Är iaf hur nöjd som helst med vantarna, var lite orolig ett tag att vantarna skulle bli för små för jag valde att sticka den minsta storleken. Men efter förra årets halvvantar-försök så har jag ändå lärt mig att jag hellre har vanten lite tajt än löst. Och så här i efterhand tycker jag ändå de sitter helt perfekt. De sitter liksom på plats precis som de ska!

Jag använde mig av:
Kampes tvåtrådiga ullgarn
Stickor: 2.5mm (mudd), 3.0mm (flerfärgat parti)
Nål

Mönstret hittar ni här: https://ravel.me/pricken

  • Inläggskategori:Vantar
  • Kommentarer på inlägget:3 kommentarer

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Linnéa

    Så fina! Det rosa och gröna passar väldigt fint ihop 😊

    1. Annika

      Ja tack linnea, tycker också de blev fina ihop 🙂

Lämna ett svar