Florarna Halvvantar #2 – Stickade handledsvärmare

Som ett sista projekt 2022 blev det ett par till av Florarna handledsvärmare (de blev klara innan nyår men har inte hunnit med att blogga). Mina förra som jag gjorde passade men kändes lite stora och inte så tajta som jag ville ha dom (trots att jag hade gått ner i stickstorlek redan!), så jag gav dom till min sambo i julklapp, eftersom de passade bra på honom. Jag hade ju dessutom kvar garn från de första paren så det var ju bara att sätta igång med ett par till. Sagt och gjort, jag letade fram ytterligare en halv storlek mindre på stickorna, nämligen 2.00mm denna gång och satte igång att sticka. Stickade precis likadant som de andra förutom att jag gjorde 8 varv efter delningen för tummen.

När jag la vantarna bredvid varandra blev jag nästan lite chockad hur stor skillnad det var! Men dessa nya passar mina händer så mycket bättre så nu är jag riktigt nöjd med dom. De sitter lite tajt och jag hoppas inte garnet töjer sig allt för mycket. Sambons har redan töjt sig lite mer av användning. Men kanske är garnet sådant som töjer sig endel, jag får se med dessa. Är iaf väldigt nöjd nu med ett par som passar mig som handen i handsken!

Jag använde mig av:
Garn: Tencel Raggi
Rundsticka: 2.0mm

Mönster finns i Järbos häfte Vildmark eller HÄR.

  • Inläggskategori:Vantar
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Dessa ser mycket bättre ut än det förra paret. Förstår inte riktigt varför designern gjorde dem så stora. Jag drar mig fortfarande för att sticka dem. Det känns lite meckigt att behöva ändra om för att få den modellen jag är ute efter. Även om jag skulle kunna använda mig av dina förändringar 😅

    1. Annika

      Jag håller med! Jag gjorde de mest för att jag hade tagit ett tencel-garn en gång för att komma upp i fraktfritt (haha). Så hade jag redan köpt häftet också. Men ja det finns nog många handledsvärmare som är mer tajta i modellen som är lättare att sticka efter om man vill ha riktigt tajta handledsvärmare 🙂

Lämna ett svar