Hjärtekatten Lisbet

Förra helgen blev tredje helgen i rad då jag skapade en hjärtekatt. Har verkligen haft hjärtekatt-inspiration denna månaden och det har varit så härligt att känna virkningen flöda i mina fingrar igen efter ett långt uppehåll.

Denna katt är precis som Hjärtekatten Fredrika och Hjärtekatten Rosa virkad i garner som jag redan hade liggandes hemma. Garner som blivit över från andra projekt jag har gjort genom tiderna. Det är verkligen perfekt att göra hjärtekatter av sånt garn tycker jag.

Om den förra katten blev pastellig så fick denna bli en riktig stark färgbomb. Jag blandade hej vilt och tog bara nästa garnsnutt som dök upp i min glas-skål av garnsnuttar. Lite olika tjocklek på garnet ibland men tycker ändå de passade ihop godkänt bra. Eftersom katten blev färdig torsdag den 19e november så fick den sitt namn efter vem som hade namnsdag då, nämligen Lisbet. Jag tycker det är en rolig liten tvist att döpa hjärtekatterna på det sättet om jag själv inte kommer på något mer klockrent namn under tiden jag håller på och virkar den.

Nu har jag dock tänkt att lugna ner mig på hjärtekattfronten ett tag. Har endel julprojekt jag tänkt starta upp om jag hinner med det. Vi får se hur det går, något ska jag väl hinna med. Annars får jag bara fortsätta sticka på min tröja som börjar kännas som ett evighetsprojekt.

Jag använde mig av:
Blandade bomull/akryl garner
Virknål nr: 3.0
Stoppning


Vill du virka en egen hjärtekatt kan du hämta mönster och mer information här: https://www.hjartekatten.se/

Hjärtekatten är ett projekt där man får skicka in handvirkade hjärtekatter till. Sedan skänks de bort till universitetssjukhusen i Lund och Göteborg. När det föds barn med hjärtproblem som behöver opereration så får dessa barn en egen hjärtekatt. Denna kan sedan användas pedagogiskt eller som tröst och glädje till barnet. En kompis för livet helt enkelt. Med ett lagat hjärta – precis som barnet.

Hjärtekatten Rosa Hjärtekatten Fredrika – Hjärtekatten Lisbet
Alla dessa tre katter är virkade under november månad och jag är också med och bidrar med dessa hjärtekatter i sypeppen där månadens tema var färgsprakande.

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Linnéa

  Ännu en fin katt ? Du lyckas väldigt bra att matcha färgerna på dina katter. Mycket av det garn jag äger skär sig mot varandra om de inte är inhandlade till samma projekt. Men allt ditt garn verkar ju matcha perfekt ihop.

  1. Annika

   Tack så mycket! Haha med denna var det verkligen ingen matchning alls, jag tvekade faktiskt en hel del när jag höll på med alla delar och tänkte att det här kommer ju inte alls passa ihop. Men det gjorde det iaf tillslut när jag sydde ihop alla delar! Men man kanske inte kan säga att allt mitt garn matchar, men mycket av bomullsgarner har ändå samma ”färgskala”, klara eller pastelliga färger liksom. Men jag har ju sjukt mycket mer restgarn än det här också (vet inte om det är ”tyvärr eller jippi” haha). Men denna gång använde jag upp små små snuttar iaf 🙂

 2. Milla

  Hej,

  Nyligen hittat din blogg, gillar den skarpt!
  Just köpt och virkat en hjärtsjuk.
  Nu har jag sånt sug på den duken du gjorde av ett mönster som eg var en matta, midsommarmatta tror jag den kallades. Kommer inte vidare på länken och undrar om du har mönstret någon annanstans?

  Sköt om dig och ha det gott!
  /Ny trogen läsare, Milla

  1. Annika

   Hej! Vad roligt att höra, du är välkommen hit! 🙂
   Verkar som deras sida har ändras en hel del sedan jag virkade den, men lyckades hitta till den igen om det var denna du menade?
   https://www.lankava.fi/se/monster-virkad-midsommar-matta/
   Jag använder själv fortfarande duken ofta på mitt köksbord!
   Önskar dig en trevlig virkstund!

Lämna ett svar