Hjärtekatten Julius

Hjärtekatten är ett projekt dit man får skicka in handvirkade hjärtekatter som man virkar av vilket garn man vill. Sedan skänks de bort till universitetssjukhusen i Lund och Göteborg. När det föds barn med hjärtproblem som behöver opereration så får dessa barn en egen hjärtekatt. Denna kan användas pedagogiskt eller som tröst och glädje till barnet. En kompis för livet helt enkelt. Med ett lagat hjärta – precis som barnet.

I början av februari såg jag att @tappadbakomenmaska skulle ha en CAL (crochet along) för hjärtekatter nu i februari. Jag hade tänkt att pausa att göra hjärtekatter ett tag nu eftersom jag gjorde tre stycken i november och jag har inte så mycket tid till att hålla på med handarbete just nu. Men när jag fick syn på CAL:en så kunde jag ändå inte motstå att vara med. De går ju så snabbt för mig att göra en nu för tiden. Eller ja, snabbt och snabbt, det tar ju säkert runt 10-15 (?) timmar ändå om man räknar ihop allt, men det är snabbare än när jag var nybörjare på virkning iaf.

Hur som helst så letade jag lite i min garngömma denna gång och hittade ett grått garn som jag hade två små nystan kvar av och ett vitt som också var lite kvar på. Jag virkade på med det gråa garnet fram till det tog slut och det räckte nästan till hela katten! Endast typ tre varv på ena benet fick bli vitt där det egentligen ”skulle” ha varit grått. Eller ja, egentligen och egentligen, jag tycker det är charmigt med hjärtekatter när de får ett eget uttryck som gör de lite unika så jag tycker absolut inte det gjorde något att benet fick en vit liten rand på sig. Snarare tvärt om som sagt.

Jag döpte den till Julius eftersom den blev klar dagen då Julius hade namnsdag. Har ju sagt det förut men det sättet är min ”go to” när jag inte kommer på något klockrent namn till katterna direkt. Tycker iaf han blev riktigt fin och första gången på länge jag gör en katt med lite verklighetstrogna färger. Det var en rolig virkning helt enkelt!

Jag använde mig av:
Svarta Fåret, Tilda
Järbo, 8/4 (till ögon)
Virknål nr: 3.0
Stoppning

Är du sugen på att virka en hjärtekatt finns alla instruktioner om hur du gör här: https://www.hjartekatten.se/

Lämna ett svar