Hjärtekatten Fredrika

Ännu en hjärtekatt gjord! En helg och en dag och så var den klar! Denna hände också så extremt fort. Sypeppen har ju temat ”färgsprakande” och min tanke var att jag skulle jobba med starka klara färger i hela hjärtekatten. Jag har nämligen en glasburk full av små snuttar av garn som blivit över från diverse projekt. Min tanke var att använda de garnsnuttarna så jag grävde fram de starkaste färgerna jag kunde hitta. Men jag hade inte överdrivet mycket starka färger just i den glasburken så när jag skulle börja med kroppen tänkte jag att om jag gör kroppen lite ljusare så får alla andra delar vara rejält färgstarka. Och….ni ser ju hur det gick med det! Planer kan verkligen ändras under tiden gång.

Jag tyckte nämligen att kroppen blev så fin i sina ljusa pastelliga färger, allting smälte ihop så fint, så jag ville fortsätta med pastell. Så, så fick det bli! Det är trots allt jag som bestämmer över min process, så otroligt skönt! Jag tänker dock att färgsprakande är den trots allt, inte så där extrema färgklickar och starka färger som jag egentligen tänker ordet ”färgsprakande” som, mer en lite blygsam färgsprakning. Men det är också färgsprakning fast på ett mjukare och lenare sätt.

Tänkte också att denna hjärtekatt kunde få sitt namn utifrån en av skaparna till sypeppen, nämligen Fredrika! Nu får vi se om det blir någon mer katt innan månaden är slut. Inte helt omöjligt!

Tycker för övrigt att detta är en av de finaste hjärtekatterna jag har gjort. Så perfekt i färgerna. Kommer bli svårt att skicka iväg denna!

Jag använde mig av:
Blandade garner
Virknål nr: 3.0
Stoppning

Hjärtekatten är ett projekt där man får skicka in handvirkade hjärtekatter till. Sedan skänks de bort till universitetssjukhusen i Lund och Göteborg. När det föds barn med hjärtproblem som behöver opereration så får dessa barn en egen hjärtekatt. Denna kan sedan användas pedagogiskt eller som tröst och glädje till barnet. En kompis för livet helt enkelt. Med ett lagat hjärta – precis som barnet.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Vilken söt katt det blev av dina rester! Så fint att du döpte den till Fredrika ?

    1. Annika

      Tack ja visst blev den gullig 🙂 Ja tyckte det blev ett passande namn 🙂

Lämna ett svar