Hjärtekatten Rosa

Jag har gått och varit småsugen på att virka igen. Har dock inte vetat vad jag skulle virka då det känns som att jag verkligen har virkat typ allt som går att virka (såklart har jag inte det men jag har virkat väldigt mycket saker som ligger här hemma överallt). Jag är också väldigt inne på att göra saker som går att använda i mitt skapande för tillfället och när jag började fundera på vad jag kunde virka utan att behöva få någon mer grej att ”lägga på hyllan” här hemma så kom jag på det perfekta projektet. Nämligen en hjärtekatt! Hur bra idé som helst kände jag direkt när tanken dök upp. Jag har virkat hjärtekatter förut så jag vet exakt hur man gör, jag kan använda garn som jag har hemma, jag kan använda mina fina virknålar och det blir något som faktiskt kommer till nytta! Så himla perfekt.

Jag har ju virkat endel hjärtekatter genom åren, mestadels virkade jag de på lunchrasten när jag jobbade. Det var det perfekta projektet att göra då eftersom man hann klart ungefär ett ben, en svans eller en arm på en rast. Men nu tog jag alltså en del av min helg och vek åt att virka denna. Och så himla roligt det var! Har ju inte virkat sedan augusti nu men alltså jag kan säga till er att virkning har ändå en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Och det känns så tydligt när jag får den här lusten till att virka något och sedan sätter mig och gör det. Det går fort, det blir fint och jag bara älskar att göra det. Som jag sa till några vänner att stickning är också kul, men virkning i mitt hjärta liksom. Kanske är det för jag hållt på med virkning så länge men alltså det är sådan otroligt härlig känsla att känna sån lust kring en hobby som jag gör kring just virkning. Det är magiskt.

Men nog om det just nu, tillbaka till hjärtekatten. Denna gång valde jag färger som jag vet att jag inte kommer att göra något annat med. Två nyanser av rosa som ni kan se. Jag visste inte om färgerna skulle räcka så jag tänkte att jag i annat fall bara skulle sätta in någon mer färg. Men den ljusrosa färgen räckte verkligen precis när jag lekte med färgsättningen på ben/armar/svans och den mörkare rosa fick jag en liten snutt över bara. Jag gillar verkligen hur man kan leka med färger och använda färger man i vanliga fall inte använder när man gör småprojekt. Det är roligt och givande.

Jag använde mig av:
Svarta Fåret, Tilda
Virknål nr: D
Stoppning
Sax
Nål

Hjärtekatten är ett projekt där man får skicka in handvirkade hjärtekatter till. Sedan skänks de bort till universitetssjukhusen i Lund och Göteborg. När det föds barn med hjärtproblem som behöver opereration så får dessa barn en egen hjärtekatt. Denna kan användas pedagogiskt eller som tröst och glädje till barnet. En kompis för livet helt enkelt. Med ett lagat hjärta – precis som barnet.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Vad häftigt att man kan se färgbytena bak i ryggen på katten ?

    1. Annika

      ja tänkte att jag brukar ju aldrig visa baksidor så ville visa detta 🙂

Lämna ett svar