Funderingar kring bloggen

Det var ett tag sedan jag skrev något här på bloggen. Jag har funderat lite på hur jag ska göra med bloggen eftersom den alltid har varit en ren virkblogg. Enda sedan jag startade upp bloggen har jag haft bestämt att den bara skulle vara en virkblogg. Inspiration och tips om virkning helt enkelt.

Under våren har min inspiration till virkning svalnat en aning. Jag vet egentligen inte vad det beror på och det behöver jag inte grotta ner mig i allt för mycket heller tänker jag. Men det har ju känts lite sorgligt på något vis att inte känna det där suget till virkning som jag har haft förut. Jag har ju haft perioder då jag inte virkat så mycket förut också och sedan hittat tillbaka till suget, men nu har detta nästan pågått i ett halvår och de sista månaderna har jag knappt virkat något alls.

Jag känner att det känns viktigt att inte pressa fram något heller eftersom jag tycker att skapande ska vara roligt. Det ska vara kul att sätta sig med handarbete och det ska komma genuint. Men bloggen har ju alltid varit en rolig sak för mig också så man känner sig ju lite ”tom” när två av ens största intressen tonar iväg.

Om man tänker utanför endast virkning så har jag faktiskt skapat lite ändå de senaste månaderna. Jag har lärt mig att brodera lite korsstygn och, tro det eller ej, jag har tagit steget till att lära mig sticka. Efter att ha spenderat några år med att säga ”stickning lär jag mig sen”, så är jag här nu. Jag håller på och lär mig sticka precis nu. Sen har jag också planerat att vara med lite smått på sybingo 2020 och iaf kryssa några rutor. Dock utan press, men det är roligt att kunna tänka lite kring handarbete iaf. Jag planerar bland annat att bli klar med Wonderland Wrap som jag påbörjade i februari.

Ja, men då till det jag har funderat på ett tag. Jag funderar på ifall jag ska öppna upp litevirkning för annat handarbete också eller om jag helt enkelt ska hålla den till endast virkning och att den då antagligen kommer eka mycket tommare än vad den har gjort. Men att det kanske kommer något inlägg då och då när virklusten faller in. Jag ska fundera några dagar till hur jag gör. Ni får gärna kommentera om ni har några tankar angående bloggen också. Ha det bra så länge!

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Alicia Sivert

  Hoppas du kommer fram till att du vill fortsätta blogga men blanda in andra tekniker och inlägg utöver virkningen (som nog kommer igen när den och du är redo för det!). Skulle bara vara roligt! Kram

  1. Annika

   Ja det lutar åt det! Är ju ändå kul att kunna blogga om lite allt möjligt handarbete 🙂

 2. Anna Lindmark

  Det roligaste för dig själv måste ju vara att du skriver om det du är intresserad av! Inte spelar det nån roll om det blir stickning på en virkblogg. Inspirationen går upp och ner och intressena kan växla i olika perioder i livet. Min egen inspiration har hållit i sig genom att jag ständigt utmanar mig själv att virka nya saker. Det finns alltid något nytt att lära sig!

  1. Annika

   Ja det är så sant. Ja min virklust kommer nog tillbaka också i framtiden. Det är jag säker på.

 3. Linnéa

  Min blogg började som en ren stickblogg men när jag började med att sy mer (och stundtals brodera) kändes det naturligt att även låta det vara en del av min stickblogg. För även om det inte är stickning så är det ju en del av min kreativa process och det är ju det bloggen handlar om i slutändan. Så jag tycker att du kan skriva om dina andra kreativa intressen och låta virkningen komma tillbaka när det känns rätt igen 🙂

  1. Annika

   Ja helt sant, och det är ju roligt att utveckla sig inom fler hantverk 🙂

Lämna ett svar