Virkade servettringar till jul – Tomtar!

 
God jul! 
 
Jag vill önska er god jul med detta inlägg och virkade tomtar! Några veckor innan jul så virkade jag dessa servett-tomtar. Tyckte att de skulle vara riktigt passande till julaftons julbord. Vi är sex stycken som firar jul ihop så jag virkade sex tomtar så man kan lägga en på varje tallrik. 
 
Mönstret i sig var inte särskilt komplicerat. Den första jag gjorde blev lite annorlunda för jag gjorde en lm i början på varje varv på skägget. Men sen blev det bättre när jag skippade det. Jag bestämde mig för att använda några gamla pärlor som ögon istället för säkerhetsögon och så sydde jag också dit näsan istället för en mini-pompom. 
 
Jag tycket iaf tomtarna blev riktigt söta och juliga! De kommer kunna vara med många jular framöver också! 
 
Jag använde mig av: 
Svarta Fårets, Tilda
Virknål nr: 3.0
Sax
Nål
 
 
 

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Annie

  Vill önska dej ett Gott nytt år. Det är kul att följa dej och inspireras. Vad fina serviettomtarna blev. Dom ska jag komma ihåg till nästa år.
  Kanske bra att börja redan nu så att jag hinner.

  1. Annika

   Tack snälla för de fina orden! Roligt att höra att du finner inspiration! Ja visst är tomtarna gulliga, jag tycker absolut du ska prova göra några egna! God fortsättning och gott nytt år till dig!

 2. Linnéa

  Så söta! God jul i "efterskott" 🙂

  1. Annika

   Visst är dom! Tack och god fortsättning till dig <3

 3. Annie

  Hej igen! Jag har försökt mig på att virka servettringar men jag är inte så bra på danska beskrivningar. Kan du förklara hur man virkar skägget?

 4. Annie

  Tack för hjälpen. När jag gick in på bloggen så översatte jag sidan utan att titta först. Då blev danskan dåligt översatt till svenska och det svenska översatt till danska. Alltså inget blev bra. Nu ska jag fortsätta.

  1. Annika

   Haha okej, ja då förstår jag att det blev svårt! Hoppas det går bättre nu, lycka till!

 5. Anette

  Är det ngn som kan förklara hur stora servetter man ska ha och hur man viker dom?

  1. Annika

   Hej! Jag använde servetter som är den lite större storleken, inte de där minsta som man brukar ha till fika, utan en storlek större. Matservetter kanske man kan säga. Vik in två hörn som är mitt emot varandra mot mitten (så hörnen hamnar i mitten av servetten), då bildast två nya ”hörn”. Då viker du de nya hörnen mot mitten igen. Lite svårt o förklara men det gick ganska lätt när man kunde testa sig fram. Lycka till!

 6. Annlis Kristiansen

  Hej kan man möjligen få detta på svenska så söta..? Hälsningar Annlis🤶🏻

  1. Annika

   Hej, om du går in på länken och kollar ner lite på hennes sida så finns mönstret på svenska där i inlägget 🙂

 7. Lisette

  Hej, jag ska ge mig på ett försök att virka sådana, men har typ aldrig virkat tidigare. Kan du hjälpa mig att beräkna hur många nystan av vitt och hudfärg som behövs till 8 tomtar?

  1. Annika

   Hej! Jag vägde en av mina tomtar och den vägde 4gram totalt. Så om du använder samma garn och virknål som jag har gjort så borde det räcka med 1 nystan Tilda (50g nystan) av varje färg till att göra 8 tomtar (4g*8g= 32g totalt och då ingår ju både vitt och hudfärgat). Hoppas det hjälpte lite 🙂

Lämna ett svar