Virkad midsommarkrans

 
Innan midsommar satt jag och virkade på en midsommarkrans. Jag gillar att virka något till speciella högtider och denna gång var det såklart blommor inblandade. Jag fick syn på The midsummer seven och tyckte den såg så fin ut. Enkel och diskret men ändå vacker och unik! Så bestämde mig för att virka en till mig.
 
Eftersom det var kort tid kvar till midsommar så skulle jag inte hinna beställa något garn. Så jag letade i mitt garnskåp och kom fram till att jag fick använda mig av Jasmine 8/4. Egentligen ville jag ha så tunt garn som möjligt men jag hade verkligen inte rätt färger i mina tunna garnnystan. I och med att jag valde ett tjockare garn så tänkte jag att jag skulle använda så liten virknål som möjligt för att få blommorna relativt små. Men efter att jag hade virkat några blommor fick min nacke/axel panik-ont så det gick inte att fortsätta. Detta eftersom jag var tvungen att virka så himla hårt med en för liten virknål. Jag fick ta uppehåll i två dagar och låta mina muskler vila lite. Sen på onsdagen kunde jag virka vidare och valde då större virknål för att slippa smärtan. Då gick det bättre och den blev klar! 
 
Jag gillar verkligen detta mönster. Väldigt söt och somrig! 
 
 

Jag använde mig av: 
Kinna Textil, Jasmine 8/4 
Virknål: 1,75 och sen 2.0
Sax
Nål
 
 
 

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Linnéa

  Så fint! Jag hatar verkligen när man får så ont i någon muskel att man måste ta en paus från sitt projekt :/ Men så skönt att det släppte så fort 😀

  1. Annika

   Jaa jag med! Man måste bli bättre på att ta pauser också och röra på sina armar och rygg. Det brukar hjälpa! Jaa verkligen, var lite orolig att jag inte skulle kunna göra färdig den men det gick ju tillslut iaf 😀

 2. Liselotte

  Vilken fin krans. En sådan kanske dottern kan tänka sig nästa i år. Jag brukar alltid binda en krans till henne till midsommar men i år ville hon inte ha någon.

Lämna ett svar