Julig virkad duk – Julkalendern Midvinternatt

 
Ni som följer mig vet att jag påbörjade julkalendern Midvinternatt i början av december. Jag har virkat på bra och även om jag inte hann med varje dag så hamnade jag aldrig jättelångt efter. Helgerna var bra tid till att ta sig ikapp. Det hela blev tillslut denna röda fina julduk och jag är så glad att jag hoppade på denna CAL. Ibland blir man ju besviken när man inte vet vad man ska virka och sedan blir det något man inte alls vill ha. Så var inte fallet denna gång, jag älskar hur duken blev! Så julig och fin! 
 
Det var tur att mönstret släpptes i delar med sex rader i varje del. Det gjorde verkligen hela virkningen så mycket lättare. Jag tänkte på det i slutet att jag hade aldrig pallat virka färdigt om jag hade fått se hela mönstret på en gång. Nu hade man delmål varje dag och det kändes som man blev ”färdig” varje dag. Så skönt! Det enda jag tyckte var jobbigt var på slutet när sista delen släpptes och det var en popcorn-kant som skulle virkas. Det är inte min favoritmaska att göra och det tog SÅ lång tid. Jag satt och virkade på kanten i en evighet kändes det (ja flera timmar tog det iaf). Men snacka om skönt när den blev klar. 
 
Jag har inte blockat duken ännu då min blockningsmatta inte räckte till (fast det är knappt som den behöver blockas men kan nog få lite finare form iaf). Men det känns inte som någon idé att göra nu eftersom julen typ är över. Men till nästa år så kanske jag köpt mig längre blockningsmatta och då ska den definitivt fram på soffbordet. Ja för jag har inte något bord som är så långt att duken får plats på, därav den hängade bilden då jag ville visa hur hela ser ut! 
 
Jag använde mig av: 
Catona 500g, färgnr: 115
Virknål nr: 3.5 
Nål 
Sax
 
Mönstret är gjort av virkevira och ni hittar det här: https://favoritgarner.se/produkt/julkalender-2018-mysterievirkning/
 
 

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Så fin den blev till slut! Det är ju som sagt alltid lite av en risk med cal/kal, så det var ju tur att du hade tur med detta mönstret. Jag brukar aktivt undvika att gå med i kal’s för att jag är rädd för att jag kommer ogilla slutresultatet.
    Det verkar vara svårt att hitta blockningsmattor som är tillräckligt stora. Jag börjat strunta i att blocka mina stickningar på det traditionella sättet. Istället väter jag upp projektet, låter det självtorka lite och sedan stryker jag det med en fuktig handduk emellan. Går så mycket fortare och är mer praktiskt när man har en katt som är galen i våt ull xD

Lämna ett svar