Snöflingor #23-27

Ni som har hängt med på bloggen några år vet att jag har ett vinterprojekt att virka snöflingor från boken ”100 snöflingor att virka”. Förra året hann jag aldrig med att virka några/hade väl ingen lust. Men i år har jag tagit upp mitt projekt igen och har nu virkat snöflingor 23-27 i boken. Sakta men säkert går det framåt!
 
Det är lite intressant för jag började att virka med exakt samma sorts garn och samma virknålstorlek som jag har haft när jag har virkat de andra snöflingorna för 2-3 år sedan. Jag hade ju en plan att alla 100 snöflingor skulle vara så lika som det går med garn och tjocklek. Dock blev mina snöflingor större nu och jag tyckte det var väldigt tajt att virka dem.
 
Jag började fundera och jämföra med de gamla snöflingorna och upptäckte att garnet måste ha varit tunnare förut. Jag vet ju att det kan skilja sig åt lite beroende på vilket parti det är i färg, men så även i tjocklek tydligen. Sen kan det också vara så att jag har ändrat virkfasthet under de senaste två åren. Jag vet inte, men hur som helst behövde jag tänka om för att inte skada mina leder/axel av att behöva virka så tajt. Och upp i virkstorlek vill jag inte gå för då kommer snöflingorna bli för stora för min smak.  
 
Jag bestämde mig för att testa ett annat garn som jag hade legande hemma. Det nya garnet är betydligt tunnare (12/3), om man jämför med det andra jag använde (8/4). Så jag behövde också gå ner i virknålstorlek till 1.5 istället för 2.0. Men jag tycker att de blev väldigt söta i så tunt garn också och de blir ungefär lika stora som mina gamla flingor nu, fast betydligt tunnare och nättare (på bilderna ser ni det nya garnet på de två översta snöflingorna).

Ja det blir tydligen inte alltid som man tänker sig när man jobbar med ett projekt över flera år. Men man lär sig mycket och det är heller inte hela världen att de blir lite olika storlekar. Jag har ändå ingen plan för vad jag ska göra med dom när alla 100 är färdiga. Det roliga med detta projekt är ändå processen måste jag säga!

 
Jag använde mig av: 
Kinna Textil, Jasmine 8/4
Kampes 12/3
Virknål nr: 2.0 och 1.5 
Nål 
Sax
 
Mönster finnes i boken: 100 snöflingor att virka” av Caitlin Sainio
 
 
Här kan ni se tidigare snöflingor

Lämna ett svar