JUL / Minimysteriet

 
 
Temat för Monthly Makers nu i december blev jul. Det kändes så självklart och lätt att hitta på något till jul-temat, eftersom det finns massor av roliga små julsaker att virka. Men dagarna gick och inspirationen blev fallande (trots ett ”enkelt” tema), kände jag att ingenting kändes roligt. Sen en dag nu i veckan var jag inne på fb-gruppen Mysterievirkning / CAL med Favoritgarner.se och då såg jag att de skulle släppa ett litet Minimysterie på två dagar. För att få igång min virkningsinspiration bestämde jag mig för att hänga på. Så på torsdagskvällen plockade jag fram lite restgarn i julfärger och gjorde del ett, sen kom del två på fredagen och då satte jag mig och virkadet klart det lilla mysteriet. Man kunde antingen välja att virka ihop två stycken ”blommor” eller ha dom som dom är och tex sätta fast ett hänge i. Jag valde att inte virka ihop dom utan jag fick en annan plan när jag såg vad det blev av mysteriet.
 
Eftersom det blev så juliga små blommor så bestämde jag mig för att detta även får bli mitt bidrag till Monthly Makers för denna månad. Jag tänkte nämnligen också att jag ska använda dessa små fina julblommor att lägga fram på dukningen på självaste julafton. En blomma till varje person som är med och firar jul med mig. Som en liten extra julklapp!
 
Mönstret till denna lilla juldekoration var enkelt och beskrevs bra så det var inga problem att virka. Det blev lite olika tråk-trådar att fästa eftersom jag valde att byta färg på varje varv. Men, men det var det värt! Detta var ju mitt andra mysterie som jag följt (första hittar ni här). Jag tycker hittills att det är riktigt roligt med mysterievirkning och har köpt garn till ett nyårs-mysterie som börjar på tisdag! Det blir mitt första lite större mysterie och nu taggar jag att få börja virka på det och se vad det ska bli för något fint! 
 

 
Jag använde mig av: 
Svarta Fåret, Tilda 
Virknål nr: 3.0 
Nål 
Sax
 
Mönster hittas i FB-gruppen: Mysterievirkning / CAL med Favoritgarner.se eller på bloggen https://mijocrochet.wordpress.com/2016/09/16/wind-flower-hostanemon-hexagon/ (det är de fem första varven som är blomman). 
 
 

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Linnéa

  Så fina! De kommer nog passa jättebra på julbordet 🙂

 2. Anna María

  Så himla fina och kul att du ändå bestämde dig för att vara med och lämna in bidrag på tema JUL. 🙂 Sån trevlig extragrej att lägga fram vid varje plats på bordet! Superfina!

  1. Annika

   Ja, jag behövde bara lite hjälp denna månad med att komma igång så det var ju toppen att jag hittade minimysteriet 🙂 Sen blev de ju väldigt fina också tycker jag med! Tack!

 3. Anni

  Vad roligt det låter med mysterievirkning och så superfina dina julblommor blev! Ett mycket användbart mönster, ser det ut som.

  1. Annika

   Ja det är superkul och spännande med mysterievirkning 🙂 Tack!!

 4. Wilda

  Åh alltså jag blir så sugen på att lära mig virka varje gång jag kommer in här. Det måste bli så 2017. Jag vill ju också kunna virka så här fina julblommor! Lyckliga gäster som kommer till dig!

 5. Alicia

  Så fina och härlig tanke att ge dem till bordsgästerna på julen. Såna små omtänksamhetspresenter kan jag spara på hur länge sen som helst för att de är fina och ger mig ömma minnen. Bra tolkat!

Lämna ett svar