Virkad Ljusboll #2

 
Jag har gjort en till ljusboll som jag gav bort i julklapp. Det var nyttigt att virka efter mitt egna mönster. Dels för att få förstå hur man själv skriver mönster så det blir förstårligt, och även för jag upptäckte två små fel i mönstret. Så nu är mönstret uppdaterat och perfekt att virka efter om någon är sugen. Jag passade också på och ta ett kort på själva ”duken” innan jag virkade ihop de två dukarna. Så här nedan kan ni nu se hur det ska se ut på ett ungefär.  
 
Jag försökte mig på en annan ihopvirkning med denna boll först, bara fm och lm typ. Men det blev verkligen inge bra så jag fick repa upp och återgå till mitt mönster. Så denna boll blev alltså exakt som orginalmönstret. Jag använde dock ett annat garn än det som jag hade förra gången, så bollen blev aningen mindre än min första. Lite lustigt eftersom båda garnen var 8/4 i tjocklek men från olika företag. 
 
Jag använde mig av: 
Vartofta, ELIZA 8/4

Virknål: 2.5 
Nål 
Sax
1 dl Trälim
1 dl vatten 
Burk att blanda trälim och vatten i
Något att blanda runt med
Plasthandskar 
Ballong 
Ljusslinga (en batteridriven från ikea)
 
Mönster och mer detaljer kring hur man gör kan ni läsa om i mitt inlägg här: http://litevirkning.se/2017/september/ljusboll-2.html
 
 
 

Lämna ett svar