Virkad pumpaduk till Halloween

 
 
Det är ju halloween idag och jag fick för några veckor syn på mönster till en pumpaduk. Blev väldigt sugen på att göra en egen eftersom jag inte har något annat halloween-pynt här hemma. Så jag hittade garn i lördags på symässan och sen i söndags så satt jag och virkade på duken hela dagen. På kvällen var den färdig och fick ligga på blockning. 
 
Tycker verkligen om mönstret på denna duk. Passar väldigt bra till just halloween och dessutom var det gratis och lätt att förstå. Alla bra punkter alltså! Det orangea garnet gör ju att det blir ännu mera pumpakänsla men vore också spännande att göra den i svart. Tror det skulle kunna bli snyggt! Enda lilla tråkiga med duken var att den blev ganska liten. Jag hade kunnat använda en virknålstorlek större så hade den växt lite. Men när jag blockade den blev den ju lite större iaf! Som sagt, är väldigt nöjd och nu får den pryda mitt hem under halloweenhelgen! 
 
Jag använde mig av: 
Virkgarn (från mattvävsboden)
Virknål: 1,5 
Sax
Nål
 
 
 
 
• Ekollonen+eklöven har jag gjort förut och finns information om här.
• Ljusbollens mönster finns här.
• En tjuvkik på spöket fick ni också, ett blogginlägg om spöken kommer senare i veckan.

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Linnéa

  Den blev ju super snygg! Passar ju verkligen utmärkt till Halloween ^^

 2. Anonym

  Å va coolt och fint alltihop! Håller med om att duken nog blir cool i svart också, men riktigt fin i orange också!

 3. Anonym

  Svar: :), ja varför inte 😉 🙂

 4. Lena

  Hej! Hjärtligt tack för pumpamönstret! Gillar inte Halloween, men däremot pumporna, man blir glad. Är något osäker på amerikanska maskors namn, men det ordnar sig nog, lång virkvana. Tack igen, glad höst!

  1. Annika

   Hej! Vad roligt! Ja det kan vara lite klurigt med engelskan i början men man vänjer sig snabbt, och finns bra sidor man kan kolla på översättningarna om man googlar lite. Du kommer lyckas med det! Glad höst till dig och tack för kommentaren 🙂

 5. Carina

  Finns det på svenska? Är nybörjare men ser inte svår ut.

  1. Annika

   Nej den finns nog inte på svenska vad jag vet iaf. Men om du kollar på ravelry i mönstret så finns mönstret både utskrivet på engelska och även i diagram. Diagram är ganska enkelt tycker iaf jag 🙂 Prova du, jag tror du lyckas, består ju mestadels av stolpar och luftmaskor 🙂

Lämna ett svar