Ryska duken

 
I helgen virkade jag färdigt min första mer seriösa duk. Jag är väldigt nöjd! Jag tycker den blev väldigt fin på mitt köksbord. Det var roligt att virka duken eftersom jag följde mönsterbeskrivning helt och hållet. Åh vad jag tycker det är roligt att läsa mönster! Det gick ju bra trots att det stod på ryska (därför jag kallar den för ryska duken!), om man kan läsa mönster är det ju inte ett problem! 
 
Det enda som gick lite snett med denna duk var mot slutet. Jag hade virkat nästan hela sista varvet när jag insåg att det var ett fel på varvet innan. Det blev en liten suck-stund men sen var det bara att repa upp det varvet och börja om. 
 
Trots detta är jag är väldigt sugen på att fortsätta virka dukar. Gillar det verkligen, det var precis detta som fick mig att börja virka för lite över ett år sen. Att kunna läsa mönster och att virka platta ting. Så kul! Nu har jag även hittat ett bra garn att virka med. Jag använde mig av Jasmine av Kinna Textil. Gillade garnet mycket, har varit på lite småjakt efter ett tunt garn ganska länge. Det roliga är att Jasmine finns i så många olika färger. Kommer bli härligt att fortsätta virka med det garnet. 
 
 
Eftersom duken var lite bubblig så blockade jag den när den var färdig. Det är nästan ett måste med platta virkade saker eftersom de då blir alldeles platta och får väldigt mycket finare form. Läs mer om blockning här
 
 
 
Före och efter blockning. 

 
Jag använde mig av: 
Virknål nr: 1,5 mm
Jasmine 8/4, färg nr: 1015
Jasmine 8/4, färg nr: 1212 
Jag hade ett av varje nystan och jag har fortfarande garn kvar på båda. 
 
Mönster till duken hittar ni här: https://www.pinterest.com/pin/548313323361871073/
 
 
 
  • Inläggskategori:Dukar
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Lämna ett svar