Öppnar upp bloggen för mer handarbere

Jag har funderat lite mer angående bloggen och kommit fram till att jag vill fortsätta med den ändå. Mina planer just nu är väl att använda den till att lägga upp det jag skapar, oavsett vilket handarbete det är. Just nu är lusten för skapande så extremt viktig för mig och så fort jag började känna möjligheter igen så kom min inspiration för skapande tillbaka. Så det blir helt enkelt några nya ”menyer” här på bloggen framöver.

Jag kollade igenom bloggen och insåg att det senaste året har jag endast virkat två saker som jag följt någon annans mönster. Resten av sakerna jag virkat på under året som gått är saker jag själv har designat eller frivirkat. Samtidigt som jag haft lite ”press” på mig med mitt egna vimpelprojekt (som jag för övrigt har älskat att gjort men kanske inte alltid egentligen haft tiden till) har jag också ändrat om endel inom livet som att jag t.ex. har börjat studerat det senaste året istället för att jobba. Vilket jag tyckt varit jätteroligt men alla omställningar tar ju lite på ens krafter (sen ska vi ju inte ens tala om alla omställningar i och med att pandemin kom in som en virvelvind under 2020). Så jag tror helt enkelt att jag blev lite ”trött” på att virka (eller snarare designa) efter vimpelåret samtidigt som skolan gick in i tentaperiod och det var såklart viktigare än skapandet just då.

I och med bland annat Sybingo 2020 samt ledighet har jag dock känt att inspirationen har börjat falla tillbaka dit jag vill att den ska vara. Jag kör sybingo helt på mina egna villkor i år och kommer inte vara med att tävla. Men jag har planerat några projekt jag vill göra och jag har nu kommit igång. Bland annat har jag börjat sticka på en tröja. Det tar mycket kraft och tid att lära sig sticka men det är så kul att vara igång och lära mig det tillslut. Som jag längtat ändå att lära mig sticka! Jag har även tagit tag i den stackars Wonderland Wrap CAL som har fått lida (eller vila) på grund av min inspirationsbrist under våren. Men eftersom en ruta i sybingo är ”gör klart ett ufo” så blev jag lite sugen på den igen och har nu virkat på en bra bit på den. Det var också skönt att virka lite efter några intensiva stick-dagar. Liksom känna hur väl man behärskar tekniken, så skönt! Sen planerar jag att göra en solhatt, sy en kjol och sticka ett par sockor. Men som sagt, vi får se vad som blir av!

Överlag så kommer jag låta lusten styra mitt sommarskapande. Det roliga är att så fort jag insåg att jag typ bara har designat under ett helt år förstod jag ändå lite varför allt varit som den senaste tiden. Jag älskar ju att virka efter andras mönster, och när jag väl bestämde mig för att inte ha några krav på min egen virkning och att bloggen skulle bredda sig en aning, samt att sybingo drog igång så har allt känns så himla skönt. Återigen är jag där att skapandet är kravlöst och att jag gör vad jag vill. Min hobby är min hobby igen och inte något som ”måste hinnas med” inom en viss tidpunkt.

Egentligen ville jag bara ge en liten uppdatering angående bloggen och jag tänker att från och med nu kör jag en liten nystart här på bloggen. Eller ja det blir som det blir framöver men jag hoppas på mer skaparglädje och hoppas ni vill följa med vidare här också! Och virkningen kommer såklart bestå här också. Det är trots allt fortfarande min absoluta favorithobby!

Lämna ett svar