Temperaturhalsduken 2017 – November

Då har november passerat. Den mörkaste månaden av de alla är förbi och den har faktiskt varit ganska rolig på temperaturhalsduken. Det är väldigt stor skillnad på månaden om man jämför med oktober. I oktober var det några enstaka dagar med minusgrader men november har visat sig vara en kall månad med många dagars minusgrader (blå nyanser). Jag kan inte låta bli att jämföra denna månad med januari/februari, då jag tycker dom är väldigt lika i färgerna! 
 
Det har inte alls känts betungande att virka på november. Jag tror jag börjar känna att det närmar sig slutet nu och då känns det lite lättare igen att virka vidare. Jag har virkat med jämna mellanrum i månaden, kanske 5-6 dagar i taget. Ett litet tankeproblem jag fick under månaden var när den varmaste och kallaste graderna var minusgrader båda två. Det var länge sen nu så hade glömt att man var tvungen att tänka att -9 ska stå före -2 tex. Var så van med att bara ta minusgraderna först. Låter kanske inte som ett problem, men jag fick tänka lite extra hur det verkligen skulle vara och kolla tillbaka på de andra kalla månaderna hur jag gjorde. Kallast temperatur först och varmast sen! 
 
Så här har temperaturen sett ut under månaden: 
 

 
1712 Nijmegen / 11-15 grader – Den högsta temperaturen i november var 11 grader, så den nådde precis upp till Nijmegen. 
1065 Assen / 6-10 grader – Mellan dessa grader har vi legat endel!
1027 Arnhem / 1-5 grader – Har varit ganska dominerande denna månad. Avslutades med flera dagar av bara dessa temperaturer.
1725 Ameland / 0 – -5 grader – Fick använda denna färg flitigt i november. 
1722 Alphen / -6 – -10 grader – Jag fick också använda en ny färg för årstiden. Två dagar var det så kallt som -9 här. 
 
Som ni ser så har burum försvunnit helt, alltså har vi inte haft någon temperatur som uppnåt över 15 grader. Det varmaste november fick var 11 grader och det kallaste blev -9. Tänk att det bara är en månad kvar nu av temperaturhalsduken! Helt galet ju! Jag börjar verkligen närma mig slutet på denna resa. Vi får se vad december erbjuder temperatursmässigt. Jag hoppas på massa kalla grader! 
 
En liten tjuvkik på hur den ser ut nu.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Vad spännande nu är det ju snart klar 😀 Skall bli kul att se hur detta året har blivit ^^

    1. Annika

      Jaa det är sjukt att det gått ett år snart! Känns som man nyss började och tänkte "det här ska hålla på läääänge!". Ja en månad kvar sen får vi se hur det blir 😀

Lämna ett svar