Stickade vantar – Winter Night Mittens

I november så teststickade jag ett par vantar åt Annelie (@powerofwool). Hon har gjort en vintertröja som heter Winter Night Sweater och efter den så gjorde hon också ett par matchande vantar. Eftersom jag redan hade Svensk Ull 3tr hemma så var jag snabb på att fråga om jag fick teststicka de, och det fick jag!

Så jag valde bland grönt, vinröd, blått, beige och grått garn som jag hade hemma. Och det slutade upp med blått och grått, en beprövad kombination av färger som jag också gjorde julvanten 2020 i (vilket är mina absolut mest använda vantar). Så jag satte igång och stickade på bra, mönstret var bra skrivet och bara att följa vad det stod. Det enda jag ändrade lite på var att jag tog en halv storlek mindre i stickor på mudden men annars följde jag allting till punkt och pricka. Det gick snabbt att sticka och på två veckor så hade jag stickat båda vantarna.

Tycker de blev väldigt fina, de känns väldigt vintriga med sina granar mitt på. Jag tänkte fota vantarna i någon lite mer vintrig och fin miljö, därav har det tagit en sån lång tid att få upp inlägget här sen de blev klara. Men även fast december har varit helt underbart vintrigt så har jag inte hunnit med det. Jobb på dagarna, mörker på kvällarna och sedan legat sjuk i en vecka, och nu idag regnar det ute. Så ibland får man nöja sig med att fota enkelt för att ens få upp ett inlägg kände jag tillslut! Man ska inte göra det svårare för sig än vad det är.

Mönstret finns nu ute och ni hittar det här: https://ravel.me/winter-night-mittens

  • Inläggskategori:Vantar
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Lämna ett svar