Virkade pumpor

Jag fick för mig att jag skulle virka ett par pumpor i år. Jag har sett lite olika pumpor i mitt flöde så bestämde mig för att virka ett par egna också. Letade runt lite efter ett mönster som lockade mig och hittade tillslut Hobbiis egna pumpamönster. Som garn använde jag mig av mitt egenfärgade ullgarn, dvs Kampes tvåtrådiga ullgarn. Vill ju försöka använda garnet som jag färgar och jag insåg att det orangea garnet som jag färgat med lökskal var ju helt perfekt pumpafärg. Så jag startade upp och virkade den först.

Jag följde mönstret för pumpan SMALL. Tekniken går ut på att man virkar först en avlång remsa typ som man sedan virkar ihop. Jag råkade göra några för många varv på remsan (för jag satt och hade online-stickträff med några vänner samtidigt) och orkade inte bry mig om att repa upp varv. Så ändringen jag gjorde från mönstret var att jag gjorde 34 varv innan jag virkade ihop remsan. Dvs min pumpa blev lite större än vad den ”skulle bli”. Mönstret var dock supertydligt och hade bilder och text som förklarade så det är ett bra nybörjarmönster.

För pumpa nummer två (den gröna, färgad på rosmarin) så virkade jag först så många varv som mönstret sa och så virkade jag ihop den. Men jag tyckte den blev så liten då så jag repade upp och gjorde 34 varv på den också. Jag använde ju annat garn än vad mönstret säger så det blir ju skillnad då också på storleken. När jag hade gjort färdigt den gröna pumpan så ställde jag den bredvid den orangea och då insåg jag att jag inte ville pressa ihop den till ”en klassisk pumpaform” för jag tyckte den var fin som den var redan. Så det enda jag gjorde med den var att sy ihop hålet i botten och sedan lät jag den vara. Som skaft använde jag mig av en pinne som jag plockade ute i skogen här om dagen. Klippte den i ca 4-5cm långa bitar och tryckte ner i hålet som bildades högst upp i pumpan istället för att sy ihop hålet.

Är supernöjd med mina pumpor. Tycker så mycket om den naturliga färgen som pumporna fick i och med det växtfärgade garnet. Garnet är ju färgat på en grå bas och jag älskar hur färgen liksom är lite ”dämpad” av det. Känns så himla naturligt och fint. Gillar också att de känns ännu mer ”naturliga” i och med pinnen som skaft. Gillar också formen på pumporna och att den andra pumpan lite oväntat blev avlång. Lite variation gillar man ju! Det är mycket möjligt att det blir några flera pumpor framöver för det här var kul och det gick snabbt att virka också.

Jag använde mig av:
Kampes tvåtrådiga ullgarn (växtfärgat på lökskal och rosmarin)
Virknål nr 3.0
Nål
Stoppning
Träkvist


Mönstret var gratis och hittas här: https://hobbii.com/decorative-pumpinks-round

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Linnéa

    Så fina pumpor! Har också blivit väldigt sugen på pumpor i år, men det finns inte lika många stickade alternativ 😅

    1. Annika

      Jaa känns som det har varit många pumpor i flödena och då blir man kanske inspirerad omedvetet! Nej det är lättare att hitta virkade pumpor, kanske är dags för dig att testa virkning nu då 😉 Men såg endel stickade på Ravelry också så du kan ju sticka också! Såg också en som bara klippte sönder en gammal socka och fyllde med lite fyllning och sedan knöt hon sånt brunt hampasnöre runt så det bildades ”klyftor” och vips så hade hon en pumpa. Folk är verkligen idérika ibland!

Lämna ett svar