FibreShare – Vad jag skickade iväg!

Ni kanske minns att jag berättade att jag hade anmält mig till FibreShare nu i sommar. Man fick alltså två partner som också älskar garn och ska skicka lite garn till varandra. Jag hade ju anmält att jag helst ville skicka inom Sverige men jag fick båda mina partner från USA. Det krånglade till det lite när det gällde att skicka iväg paketet eftersom jag aldrig har skickat paket utomlands så där. Så det blev mycket att kolla upp, fixa bra paketlåda och skriva tulldeklaration. Men jag fixade det tillslut iaf!

Så här i efterhand känns det ju faktiskt lite extra roligt att skicka till USA också eftersom jag då kunde välja att skicka iväg garn från svenska företag. Jag har också chattat en hel del med min partner jag skickade detta till också så det är ju roligt! Att lära känna någon på andra sidan atlanten med gemensamt intresse. Så det blev trots allt bra tillslut tycker jag ändå!

Min partner är vegan och hennes ”fibre philosophy” var ”vegan fibers”. Alltså att hon inte använder några garn som är tillverkade från djur. Dvs akryl var hennes favoritgarn och det gjorde ju att jag fick hålla mig till det! Jag tycker det är lite intressant att tänka på ”vegan fiber” då jag själv aldrig har stött på någon som tänker på det viset. Men egentligen är det ju självklart när man tänker efter, vegan innebär ju det.

Jag skickade i alla fall iväg 6 nystan KRABAT från falkgarn och 1 nystan Scheepjes Color Crafter. Allt det är 100% akryl. Sedan la jag också till fyra nystan Tilda från Svarta Fåret eftersom det är ett av mina favoritgarner. 50% akryl och 50% bomull är ju de nystanen. En virknål storlek nr: 3.0 la jag också ner i paketet. Detta eftersom den storleken inte finns i USA, vilket jag tycker är så konstigt! De har bara 2.75 och sen kommer 3.25, hur knäppt?! Klart man måste ha en 3.0:a liksom!

Två godispåsar som också är veganska åkte med och sen några träknappar och en stitch marker som jag gjorde själv. Knapparna och stitch markern sydde jag två små påsar till för att få det lite extra fint i paketet. Sen skickade jag också med en liten kaktus som jag virkade och stoppade ner i en kruka. Urgullig blev den tycker jag själv!

Det var faktiskt svårare än jag trodde att hitta något att skicka iväg. Jag letade länge innan jag bestämde mig för vad jag skulle ta. Kanske mest för att jag inte jobbar så mycket i akryl själv, men också för att man inte känner människan som ska få paketet så bra. Man ville ju att hon skulle bli glad! Kan tänka mig att man kan få lite smått panik med vad man ska skicka iväg om man är lagd åt det hållet. Jag klarade mig dock från panik och hade mest kul när jag letade saker. Jag gjorde helt enkelt mitt bästa och paketet är nu framme i USA och togs emot med glädje. Det kändes skönt för mig att hon gillade allting och tyckte det var perfekt!

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Akryl som är så fruktansvärt att sticka i ? Tur att hon uppskattade paketet i alla fall ?

    1. Annika

      Är det så alltså? Det visste jag inte. Jag tycker akryl är helt ok att virka i iaf, känns som ett ”vanligt” garn på virknålen när man virkar. Sen föredrar jag personligen oftast bomull typ men det är ju en smaksak. Men blir det liksom strävt på stickorna när man stickar eller gillar du bara inte akryl?

Lämna ett svar