FiberShare

Jag har vetat om FiberShare i något år nu eftersom några jag följer på instagram har deltagit. Från början visste jag inte vad det var och tänkte inte så mycket mer på det, men så en dag efter förra omgången av FiberShare (+hört om det på bhookeds podcast) tittade jag upp vad det egentligen var och jag blev väldigt sugen på att vara med!

FibreShare is at its very basic, an international yarn swap. Every few months, we open sign-ups for fiber-lovers to participant in our next share. All Crafts, skill levels, and fiber philosophies are welcome to participate!”

Man får alltså kontakt med andra människor som också älskar garn och är inom samma hantverk som en själv. Det fanns massa olika alternativ att välja tex: stickning, broderi, makrame, vävning, filtning. Man får två partner som matchas utifrån frågor man svarar på när man anmäler sig. Den ena ska man skicka ett paket till och den andra ska man få ett paket från. Man måste skicka minst 200g garn och innan deadline. Det är väl ungefär det som de kräver av en. Av de paket som jag har sett så skickar många också med lite smågrejer, men det är helt valfritt.

Nu har jag alltså anmält mig till en omgång av FiberShare! Jag tycker det ska bli jättespännande att se hur det blir, vem man får som partner och vad man ska hitta på att skicka iväg! Det måste man ju först lista ut när man får sin information om sin partner så man vet vad den gillar. Jag anmälde mig som en virkare och valde också att skicka inrikes första gången. Även fast man väljer olika alternativ betyder det dock inte att man till 100% får det, ibland klarar de inte av att matcha ihop med någon som passar så då får man helt enkelt någon annan. Vi får se vad jag får! Spännande är det iaf!

Har du varit med i FiberShare någon gång eller skulle du vilja testa? Skulle vara kul att höra!

Här kan du läsa mer om FiberShare om du blir sugen: https://www.fibreshare.org/ Anmälan för denna omgång är bara öppen i en vecka från och med igår så skynda och anmäla om någon blir sugen! Tog ett tag att svara på alla frågor!

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Sofie

  Åh, vad spännande det låter! Jag har inte hört om detta förut, men har däremot varit med i te-bytar projekt som har samma upplägg. Det va super kul, och jag tänka mig att det är minst lika roligt att byte garn som att byta te! ^^

  1. Annika

   Ja men eller hur! Jag tycker det ska bli kul att prova en gång iaf 🙂 Just det, de såg jag på din instagram tror jag det var. Te-boken typ! Såg hur mysig ut som helst ju 😀

 2. Linnéa

  Jag har inte varit med i fiber-share men jag har deltagit i garnbyten både inom Sverige och norden. Och jag har väl lite blandade erfarenheter av det. De har mest gått ut på att man skickade garn till en och fick från en, men det var ju inte så att man skulle ta reda på vad ens bytespartner var intresserad av. Vilket resulterade i att jag fick en hel del garn som jag inte alls ville sticka med, som är lite tråkigt eftersom det bara blir liggandes ? Så på så sätt låter ju fiber-share mer välplanerat så det kanske är värt ett försök när jag inte längre har så mycket garn som nu.
  Jag har också testat att byta böcker och det blev ju betydligt mer lyckat än vad garnbytet blev ?

  1. Annika

   Okej ja men fibershare verkar rätt uppstyrt på det sättet att man verkligen får reda på saker om sin partner. Men sen är det ju lite upp till den som skickar ändå hur paketet blir, jag tror man själv inte får ha så höga förväntningar bara. Jag tycker iaf det ska bli kul att plocka ihop ett paket o skicka iväg också och se hur den partner reagerar 🙂 Roligt att testa en gång iaf! Men jaa förstår det blir lite tokigt om man bara får garn man inte använder liksom, då känns det ju trist! Fast är ju lite som på lotto att göra såna här byten, för även om personen i fråga som skickar tycker det är bra så kanske man själv inte gillar det. Men som sagt, bara roligt att prova på 🙂 Har inga jättehöga förväntningar mer än att det ska bli kul att vara med en omgång o se hur det är!

   Kul med bokbyten! Verkar ju finnas endel såna här byten av olika slag, jag har typ aldrig stött på det tidigare. Men nu vet jag att det finns inom några andra kategorier också!

Lämna ett svar