Virkade blommor på kvist


Så fort solen kom i slutet på mars och det började bli lite varmare ute så fick jag ett sug att virka några blommor. Jag tog ner de virkade snöflingorna från min ”virkhylla” och kände att jag behövde ersätta det med lite blomster. Jag plockade fram en bok full med mönster på blommor som jag vann en gång på instagram av Froydisfadum. Sen satte jag igång och virka från sida ett!

Det blev några blommor virkade innan CAL:en vårkänslor drog igång. Då stannade projektet med blommorna upp lite men nu i påskhelgen tog jag tag i det igen och gjorde färdigt. Jag använde mig av garn jag redan hade hemma och det blev två blommor som fick lite starkare färg än de andra som jag inte riktigt tyckte passa in när jag väl skulle virka ihop dom på en kvist.

Själva blomkvisten gjorde jag helt enkelt med bara massa lm och så fäste jag varje blomma med en fm när jag tyckte det passade. Väldigt simpelt men blev någonting av alla blommor då. Så nu hänger den lilla kvisten uppe på min hylla och sprider lite vår- och sommarkänslor!

Jag använde mig av:
Kinna Textil, Jasmine 8/4
Virknål: 2.5
Sax
Nål


Mönster på blommorna kommer från boken ”Hæklede Blomster” av  Frøydis Fadum

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Alicia Sivert

  Men så himla underbar och vårig girlang! Perfekt som påskpynt fast det kan hängas upp tidigare och tas ner mycket senare. Väldigt stämningsfullt och härligt och jag gillar dina milda färgval!

  1. Annika

   Tack! Ja, eller hur, nu känner man att sommaren är på gång! Och jag gillar att göra virkade saker efter årstid så man kan hänga upp och känna inspiration av 🙂

 2. Linnéa

  Men så fin!! Du är verkligen en mästare på att plocka ihop färger som passar så bra ihop ☺️

  1. Annika

   Ja lite sommarkänsla så här i april, det är härligt! Haha jag tycker det är jättesvårt med färger, vill lära mig mer om det! Men ibland lyckas man iaf!

Lämna ett svar