The Butterfly Effect – Part 1

 
Jag hängde på The Butterfly Effect CAL med Sistersinstich som startade förra fredagen. Egentligen ska CAL:en bli en filt men jag bestämde mig för att starta den i tråd istället. Dels för att jag inte vill göra någon mer filt just nu och även för att jag inte ska köpa så mycket nytt garn, eftersom jag redan har så mycket garn hemma. 
 
Att göra den i tråd istället innebar ju att den skulle bli mycket mindre än en filt. Jag tänkte att jag skulle ha den som någon sorts duk eller en väggbonad istället. Förra fredagen släpptes första delen av denna CAL som ska hålla på i tio veckor. Jag tog virknål nr 1.25 och satte igång. 
 
Pilligt var bara förnamnet kan jag tala om. De första varven gick okej men alltså mot slutet av denna lilla ruta, ja det blev EXTREMT smått och pilligt. Var nästan som jag fick panik av det, och då har jag väldigt bra tålamod när det kommer till virkning. Från början hade jag tänkt att följa med i hela CAL’en men när jag hade gjort färdigt varv 17 insåg jag att jag aldrig kommer orka det. Det märktes tydligt att detta var ett mönster för tjockare garn eftersom man ska ner lite här och där med virknålen, knappt som jag såg ibland var jag skulle ner. Visst det gick ju bra att virka, men lite för mycket tänka och klurigt för att jag riktigt skulle uppskatta det på ett roligt vis. Jag tror också att det hjälper mycket att byta färg varje varv som orginalet gör, det är mycket lättare att se då hur varven ser ut. Men i det stora hela, denna CAL är verkligen inte gjord för tråd, och det är den ju inte heller. Det ska ju bli en filt egentligen. 
 
Men hur som helst är det en väldigt fin CAL. Sistersinstich har gjort ett jättejobb med mönstret. Jag tycker det var lite klurigt ibland (pga så smått) men de har filmat hur man virkar hela mönstret varv för varv så det hjälpte mig verkligen jättemycket. Sen är mönstret välskrivet också och finns många hjälpbilder. Hade önskat jag kunde fortsätta på denna CAL men det får bli slut här för min del. Det var kul så länge det varade och min lilla ruta är otroligt vacker! 
 
Jag använde mig av: 
Kampes 12/3
Virknål nr: 1.25 
Sax
Nål
 
Mönstret till part 1 hittar ni här: http://www.sistersinstitch.com/cal/part-1
 
Min Butterfly Effect väntar på våren… 
 
Gjorde väldigt fint avtryck i snön!

Lämna ett svar