Little Box Of Crochet – Februari 2018

I januari så hade little box of crochet uppehåll, men nu är februari förbi och i början på mars kom äntligen februaris little box of crochet hem i brevlådan. Nästan löjligt hur lycklig jag blev när jag såg att den hade kommit, jag hoppade upp för trapporna med ett stort leende och hela dagen kändes plötsligt 1000 gånger lättare. Överlycklig öppnade jag boxen och fick tillslut se vad som döljde sig i februaris box: 
 
– 100 gram West Yorkshire Spinners – Signature 4 ply, färg: Bubblegum 
– Virknål nr: 3,5
– Två nålar 
– En nålisättare 
– Stichmarker från koruclaystudio 
– Knappar från Incomparable Buttoms
– Broderitråd
– Gröna pärlor
– Vykort
– Mönsterbok, mönstret heter ”girl about town searflette” av Emma Wright
 
 
Denna gång var det alltså en sjal som skulle virkas. Enligt mönstret skulle den vara väldigt kort (ni kan se på bilden ovan), men jag tyckte det var lite väl kort så jag bestämde mig för att göra en längre variant. De skrev i boken att de hade testat göra den längre och att det blev ändå garn över, så jag virkade på och gjorde 16 upprepningar på varje sida. Valde också att inte virka den i en lång bit, utan jag vände på mitten av sjalen så den skulle se likadan ut på båda sidorna. Sen valde jag att göra om kanten lite också, ville ha sjalen identisk på båda sidorna när den sitter runt ens hals, så jag frivirkade lite.
 
Jag uppskattade verkligen att det var ett sånt ”fritt” mönster så man kunde göra lite som man ville, dels med mönstret och även med pärlorna. Kändes roligt att jobba på den och göra om mönstret lite mer personligt. Se nedan hur jag menar: 
 
Jag kom fakiskt inte så snabbt in i mönstret trots att man upprepade 3 varv hela tiden. Det var lite klurigt men tillsist så satt mönstret utan att behöva kolla. Jag översatte de tre varven till svenska för att kunna förstå snabbare. Eftersom mönstret är skrivet med UK-termer så måste jag först översätta till US-term och sedan därifrån till svenska. Så det är några steg för hjärnan att tänka på, därför kändes det lättast att skriva ner mönstret.
 
Först när jag öppnade lådan tänkte jag ”oh nej inte en till sjal”, men som jag skrev så har jag verkligen uppskattat att arbeta på den här och även hur resultatet blev. Det var väldigt roligt och den blev fin! Härlig färg också för mig som älskar blått. Så första intrycket av lådan den här månaden var lite ”sådär” men det blev verkligen bra tillslut! Nu ser jag bara fram emot att vintern ska övergå till vår så man kan få använda sjalen också. Frågan är bara om det blir någon vår i år? Lite svårt att tro med tanke på minusgraderna som aldrig försvinner och all snö som fortfarande ligger på marken. 
 
Tidigare boxar av LBOC:

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Anonym

    Vilket härligt paket att få hem i brevlådan och vilken otroligt fin sjal!

    1. Annika

      Ja det är jättekul att få hem 🙂

Lämna ett svar