En virkad mössa i ull och alpacka

Jag har länge velat ha en neutral mössa men har inte hittat något mönster som jag har gillat så mycket. Sen en dag i höstas fick jag syn på detta mönstret och kände att denna mössa måste jag virka! Jag köpte garn och sen blev det liggandes ett bra tag eftersom jag hade så många andra projekt igång. Men på nyårsafton så började jag virka på mössan och nu nästan en månad senare är den färdig. Jag är glad att jag hann klart innan vintern är slut iaf så jag kan få använda den lite. 
 
Det är ett väldigt enkelt mönster att följa och passar perfekt att virka på samtidigt som man gör någonting annat. Man behöver inte tänka något utan det är bara att virka på. Garnet jag använde mig av heter Moshi och är jättemjukt och härligt. Det är ett ull- och alpackagarn. Första gången jag använde det och det passade verkligen bra till en mössa. När mössan blev klar och jag provade den så kändes den jättevarm direkt och det är ju bra!  
 
Blev väldigt nöjd med min mössa, den passar mig perfekt och jag hade en härlig virkstund när jag virkade på den. Dessutom har jag hunnit prova den ute i snöyret och den var väldigt varm och bra! Så roligt att göra saker som man använder och gillar!
 
Jag använde mig av: 
Svarta Fårets, MOSHI 
Virknål: 3,5 
Sax
Nål
 
 
 
 • Inläggskategori:Kläder
 • Kommentarer på inlägget:9 kommentarer

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Linnéa

  När jag såg bilden tänkte jag först att åh Anki har stickat något, men sen såg jag titeln på inlägget ? Men det är en väldigt fin virkad mössa i alla fall!

  1. Annika

   Hahaha ja det kunde man tro här! Men icke denna gång heller 😉 Någon gång dock lovar jag att det kommer ett stickinlägg!! 😀

 2. My

  En väldigt fin mössa. Tänkte virka en i nya garnet Svensk ull ? Jag kan inte sticka men gillade ju deras mössa i senaste mönsterhäftet, denna liknar lite den ?

  1. Annika

   Tack, jag gillar den mycket också. Är sån bra basmössa 🙂 Ja den är ganska lik faktiskt, tänk bara på att svensk ull är tjockare än garnet moshi så anpassa hur många maskor du lägger upp från start så inte mössan blir jättestor 🙂

   1. My

    Ja det är ju det.. använder virknål 4,5. Mätte lite och lade faktiskt upp så det blev 60 stolpar, eller 59 för jag räknade fel och ville inte göra om igen ? Läste ngnstanns att vill man ha en mer baggy mössa så är det just på längden man ska öka.. därför lade jag upp 60. Får se hur det blir ?

 3. Carina

  Gud så fiiiin, jag kommer inte in på mönstret. Är det någon som kan hjälpa mig.Jag skulle gärna vilja göra en sån mössa
  Tacksam för svar

  1. Annika

   Tackar! Verkar som att hennes hemsida ligger nere eller är borttagen? Skriv till henne kanske och fråga eller vänta och se om hennes sida kommer upp igen inom några dagar. Ibland är ju sidor nere temporärt. Hon länkar sin hemsida på sin instagram (crochet_millan) iaf fortfarande. Hoppas den kommer upp snart!

Lämna ett svar