Snowball Poncho

 
I början av hösten fick jag syn på en stickad poncho i garnet Stardust. Jag blev insprirerad av att prova garnet och beställde hem två vita nystan. Garnet glittar lite i silver och det inspirerade mig direkt till snö och frost. Ni vet när solen skiner på snön och den bara glittrar. Ibland bygger man ju fram en design samtidigt som man virkar, men denna gång såg jag klart och tydligt framför mig hur ponchon skulle bli, väldigt inspirerad av garnet. Det var skönt att känna så, för jag visste exakt hur jag ville ha den så jag ritade upp en skiss och sen satte jag bara igång och virkade. 
 
(Garnet är lite glittrigt, men det var väldigt svårt att fånga på bild!)
 
Jag har börjat gilla puff-maskan mer och mer på senare tid. Förut har jag nästan tyckt att den har varit ful för att den sticker ut så mycket men nu har jag börjat uppskatta puff-maskan! Annars är mönstret väldigt lätt och består i stort sett bara av stolpar. Jag ville ha en enkelhet i min poncho och jag ville att den skulle se ut som ett stycke trots att den består av två ihopsydda rektanglar. 
 
Jag gillar hur ponchon blev och hur designen och namnet bara kom till mig. Jag har också hunnit haft den på mig endel och den är varm och skön! Blev faktiskt precis som jag hade tänkt mig! Vad tycker ni om min nya poncho?
 
Jag har använt mig av: 
Scheepjes Stardust
Virknål nr: 4.5mm och 5.0 
Sax
Nål
 
Mönster finns uppe på min Ravelry: https://www.ravelry.com/patterns/library/snowball-poncho
 
 
 • Inläggskategori:Kläder
 • Kommentarer på inlägget:6 kommentarer

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Linnéa

  Såg nu att jag helt missat (på IG) att det var små bollar på kanten. Säger det igen, den är så fin!!

  1. Annika

   Haha ja bilderna är så små där ju! Lätt och missa småsaker. Men tack så mycket igen <3 🙂

 2. Alicia Sivert

  Åååh så fint med glittret och den lilla bården nertill! Kan verkligen se den både sådär till en svart festklänning, till jul ihop med rött eller till midvintern med blått! Så fin och användbar!

  1. Annika

   Tack så mycket! Ja den blev verkligen användbar! Har redan haft den till finklänning på konsert och det passade perfekt! 😉

 3. Annika Blomquist

  Vilken fin poncho!
  Vet du möjligen om du har använt nr 652 eller 653 av det vita garnet av Stardust Sheepjes?

  1. Annika

   Har ju svarat dig redan, men svarar här också om andra undrar i framtiden: jag hade 652!

Lämna ett svar