Virkad kant på bok

 
I söndags var det den 5e vilket innebar nytt temasläpp för Monthly Makers. Denna månad är det den kreativa och superduktiga Alicia som håller i temat (kolla in hennes underbara akvarellmålningar, broderikunskaper och annat spännande om ni inte gjort det!). Temat för månaden är iaf ”Böcker” och när jag såg det visste jag direkt vad jag skulle göra. Jag hade nämnligen sparat ner en bild på pinterest för över ett år sen om att virka runt en bok-kant. Den idéen har sedan dess legat och gnott i bakhuvudet och nu hade jag den perfekta anledningen till att faktiskt göra den! 
 
Jag letade fram ett anteckningsblock från en låda och plockade fram min nya håltång som jag köpte på symässan förra veckan. Väldigt passande inköp kan jag tycka nu! Sen var det dags att hitta något passande garn, jag tänkte svart eller vitt. Så jag kollade i mitt garnskåp vad jag hade och fick helt plötsligt syn på mitt egenfärgade garn. När jag såg det blev jag jätteglad för hur perfekt matchade det inte anteckningsblockets färg egentligen?! Helt galet, kändes som garnet var gjort för detta projekt!
 
Är väldigt nöjd med detta lilla miniprojekt. Lätt att göra och resultatet blev så fint och personligt. Underbart att en liten detalj kan ändra ett helt utseende. Också superroligt att få användning av mitt egenfärgade garn och att det verkligen passade så himla bra till detta projekt. 
 

 
Jag använde mig av: 
Tunt garn 
Virknål nr: 2,5 
Håltång
Anteckningsblock
Annan kartongbit
Nål 
Sax
 
Mönster-idéen kommer från Hilariafina på instagram. 
Och så här gjorde jag: 
Jag testade först på en kartongbit hur jag ville att hålen skulle vara. När jag hade bestämt mig på ett ungefär hur långt in hålen skulle sitta på kanten ritade jag upp på blockets insida var jag skulle håla. Sen blev det till att håla och sedan var det bara att sätta igång att virka. Jag gjorde bara tre vanliga fm i varje hål och i kanten gjorde jag sex fm. Sen bestämde jag mig för att virka ett långt snöre när jag kom till kanten högst upp som man kan använda som ett bokmärke. En massa lm i en lång rad och sedan några st på slutet så det blev som en liten ”boll”. 
 
 
 

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Alicia

  Tidernas snyggaste anteckningsbok och sååå fantastiskt att du till och med använt egenfärgat garn! Wow! Blev så inspirerad av det här och känner verkligen att själva dekoren av bindningen och pärmarna är nästa steg i mitt bokbinderiintresse. Detta ska jag definitivt prova! 😀

  1. Annika

   Tack snälla! Jaa det var verkligen roligt att använda garnet jag färgat själv och att det passade så himla bra i färgerna till blocket 🙂 Kul du får visa om du gör något liknande framöver 🙂

 2. Beatrice

  WOW! Det piggar ju verkligen upp, ska nog införskaffa mig en håltång så att jag kan piffa upp något gammalt block 🙂

 3. Sofie

  Åh, vad fint det blev! Super smart grej att göra ju! Kan ju vara en kul julklapp kanske? 😀

  1. Annika

   Taack! Ja men absolut en fin julklapp!

 4. Anonym

  Meeen vad fint Anki! Så fint du komponerat garnet med anteckningsboken. Älskar det lilla bokmärket med garnbollen! Så fint alltihop!

 5. Julia

  Snyggt! Garnet smälter så fint in med den lila pärmen. Extra coolt att du använt egen färgat garn ju!

Lämna ett svar