Penelope

Jag fick för mig att göra en duk till köksbordet. Orkade inte göra något jättekomplicerat mönster men var ändå sugen på något snyggt. Kollade igenom Grace Fearon’s (Emeliyandthe) mönster och fick syn på detta mönster som heter Penelope. Egentligen är jag inte förtjust i det virkade anansmönstret som ingår i så många virkade dukar. Jag vet inte vad det är med det, men det brukar aldrig falla mig i smak när jag ser såna virkade dukar med ananasmönster. Därför jag har aldrig gjort någon sån förut. Men nu ville jag ha någon enkelt och ”bara virka på”-duk. Dessutom störde jag mig inte på annanasmönstret så som jag brukar, för jag tycker det var ganska neutralt ananasmönster på denna duk. Själva fokuset tycker jag ligger på ”stjärnan” i mitten av duken.

Jag bestämde mig att ta mitt blåa virkgarn som jag köpte på symässan i februari. Duken gick relativt bra att virka, den föll bra under mitt kriterie ”inte så komplicerat”. Det var dock några varv som det stod lite fel i mönstret, men det gick att lista ut hur det skulle vara eftersom man kunde kolla på både mönsterbeskrivning och ett diagram. Sen gjorde jag ett fel på ett av de sista varven så jag fick repa upp typ ett helt varv (vilket typ hade tagit en timme att göra). Det är alltid lika surt, men jag har iaf lärt mig av mina misstag och kollar alltid varje varv väldigt noga när det är färdigt så allting stämmer. För det är inte kul att göra 20 varv och sen upptäcka att man hade gjort fel på varv 1 och att det inte går att fortsätta!
(under nationaldagen virkade jag på denna och insåg hur bra färgerna passade dagen till ära, så var såklart tvungen att instagramma det, jag heter litevirkning på instagram också om ni vill följa mig där!) 
Jag blev nöjd med duken och det känns som en duk man kan använda och som det inte gör så mycket om man spiller lite på. Vad menar jag med det då? Jo, det ligger självklart många många timmar bakom den här duken också men det är inte så komplicerade/jobbiga maskor och det gör att jag känner att jag inte är lika kär i den här som jag tex är i duken Alice. Den vågar jag inte ha på köksbordet där det spills tomatsås och diverse andra röda saker. Däremot passar ju Alice alldeles utmärkt på byrån långt ifrån kökets spill! Men Penelope ska få plats på mitt runda köksbord och jag tror den kommer passa alldeles utmärkt där.
Jag använde mig av: 
Blått virkgarn  
Virknål nr: 1,5 
Nål 
Sax
(blockade självklart duken när den var färdig!) 
 • Inläggskategori:Dukar
 • Kommentarer på inlägget:10 kommentarer

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Emilia

  "inte så komplicerat"??? Det där ser så sjukt sprött och vackert ut!

  1. Annika

   Haha nä men hennes mönster brukar vara mycket svårare! Det här är faktiskt inte så svårt även om det ser så ut 🙂 Tack!

 2. Lena

  Hej!
  Mycket vacker du – och färg. Har sett ett diagram till denna duken. Finns det här?
  Tacksam för svar.
  Med vänlig virkhälsning
  Lena
  kenapa@telia.com

 3. Lena

  Hej!
  Mycket vacker duk – och färg på garnet!
  Har någon gång sett ett diagram till detta mönstret.
  Finns det här…?
  Tacksam för svar.
  Med vänlig virkhälsning
  Lena

  1. Annika

   Hej ja det finns på Ravelry. Mailade dig, men har inget diagram vad jag vet. Hälsningar Annika

 4. Lena

  Hej Annika! Tack för svaret! Oj så löngesen, förlåt. Finns det ett diagram, då?
  Aldrig sett det. Kan du möjligen hjälpa?
  Stort tack, ha det så bra.
  Lena

  1. Annika

   Hej, nej det finns inget diagram vad jag vet iaf. I mönstret är det bara text vad jag vet.

Lämna ett svar